ODREĐEN PRITVOR: Buhovac se branio šutnjom i odbijao suradnju s istražiteljima

Nakon 24 sata koja je proveo na kriminalističkoj obradi u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije, Buhovac se branio šutnjom. Dnevni list dosznaje da nije pretjerano surađivao s istražiteljima koji su sklapali mozaik pucnjave i njegovog kretanja nakon bijega.

Buhovcu su na teret stavlja pet kaznenih djela i to četiri pokušaja ubojstva i kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nijaz Mehmedbašić, glavni tužitelj Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije rekao nam je da je stavljen prijedlog da se Buhovcu odredi mjera pritvora i da će Županijski sud vjerojatno taj prijedlog i prihvatiti s obzirom na težinu kaznenog djela i načina njegovog izvršenja.

Tužiteljica Irena Drinovac potvrdila je u izjavi za Dnevni list da se Buhovcu na teret stavlja pet kaznenih djela i to četiri pokušaja ubojstva i nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

"Pokušaji ubojstva idu po osobama, dakle, dva su pokušaja ubojstva braće i dva pokušaja ubojstva ovlaštenih službenih osoba, jer su se u policijskoj ophodnji nalazila dva policajca", pojasnila nam je tužiteljica Drinovac.
Jučer u poslijepodnevnim satima u Županijskom sudu u Mostaru održano je i ročište na kojem se raspravljalo o prijedlogu Tužiteljstva. Mladen Jurišić, sudac za prethodno saslušanje, odredio je Buhovcu 30-dnevni pritvor iz razloga koji su i navedeni u prijedlogu Tužiteljstva.

Osumnjičenom je po službenoj dužnosti dodijeljena odvjetnica Vikica Andrić iz Mostara koja se protivila određivanju pritvora. Buhovac je u utorak oko 13.30 sati nakon prepirke i sukoba s braćom uzeo automatsku pušku i obojicu ih ranio. Marinko je zadobio prostrijelnu ranu trbušne šupljine, a Dario natkoljenice. Po dolasku policijske ophodnje pred kuću, Buhovac je ispalio nekoliko hitaca i na policajce nakon čega je pobjegao u brdo iznad kuće. Nakon osamnaest sati bijega pred Specijalnom policijom i Interventnom postrojbom Policijske uprave Mostar, Buhovca je u srijedu ujutro uhitila policijska ophodnja Policijske postaje Čitluk u mjestu Slipčići kod Mostara.

Piše: N. Dedić / Dnevni list