NOVINARI NAIŠLI NA ZID Ne zna se kako je diler koji je progutao drogu

Mostar, droga, diler, K. Perić

Novinari mostarskih redakcija danas ne mogu dobiti informaciju o zdravstvenom stanju dilera koji je prilikom jučerašnjeg uhićenja progutao dvije prozirne vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru izjavili su da je situacija specifična, da štite prava pacijenta, te da se za sve potrebne informacije obratimo MUP-u, jer ih oni ne mogu dati.

Glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić pak kaže da je posao policije da čuva uhićenog da ne pobjegne, a da o zdravstvenom stanju pacijenta brine bolnica koja jedina može o tome dati informaciju.

Upoznat da iz bolnice upućuju na MUP Marić kaže "E onda ste naišli na zid. Mi ne možemo govoriti o njegovu zdravlju".

Podsjetimo, jučer oko 15,30 sati PU Mostar je obaviještena da kod X osnovne škole u Ul.Splitska u Mostaru, NN osoba sa crvenim motociklom prodaje djeci drogu.

Odmah su na lice mjesta izašli djelatnici policije koji su zaustavili navedenu osobu a radilo se o osobi koja je od ranije poznata kao uživatelj opojne droge , D.P.(1978) iz Mostara.

Isti je nakon zaustavljanja od strane djelatnika policije , progutao dvije prozirne vrećice u kojima se nalazila bijela praškasta tvar. Nakon toga odveden je na Interni odjel bolnice Bijeli brijeg gdje je zadržan na promatranju.

O svemu je upoznat nadležni tužitelj i odjel krim. policije. Cijeli događaj je šokirao mostarsku javnost, osobito roditelje čija djeca pohađaju spomenutu školu.

K.Perić