Nastavljaju se programi projekta Sunčana strana FBiH za turiste

Sunčana strana FBiH 2019., Sunčana strana FBiH

Nakon kišnog perioda, u ponedjeljak se ponovo nastavljaju programi u sklopu projekta „Sunčana strana FBIH 2019“ namijenjeni za turiste, ali i građane Mostara, s ciljem obogaćivanja zabavno-kulturne ponude za turiste.

Na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskoga plesači Sportsko plesnog kluba Erigo danas će izvesti plesni program- Flash mob. Kao i u ranijim izvedbama, očekuje se kako će atraktivnost plesa privući goste i građane Mostara da se pridruže profesionalnim plesačima i zaplešu atraktivnu koreografiju. Osim danas, ova aktivnost za turiste će ponovo biti izvedena u nedjelju na starom mostu.

U najprepoznatljivijem ambijentu starog grada turistima će od 16-20 sati na raspolaganju biti i interaktivni okvir za fotografiranje – Cheez, brendiran slikom staroga mosta. Ovako načinjena uspomena iz Mostara turistima će biti dostupna elektronskim putem.

Ista aktivnost za turiste će biti izvedena ponovo u petak na platou ispred Mepas Mall-a, dok će u jutarnjim satima u petak u starom gradu od 9-12 sati turisti imati priliku dobiti portret na dar od uličnih crtača portreta, angažiranih u sklopu projekta.

U nedjelju od 11-13 sati turisti će imati priliku ponovo susresti glumce koji će biti kostimirani u Aleksu Šantića i Eminu, slikati se s njima, te uživati u kratkom performanceu- recitiranju jedne od najljepših ljubavnih pjesama „Emina“.

Od četvrtka do subote u terminima 18 i 20 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača bit će izvedeni najbolji filmovi po izboru publike sa 25. Sarajevo Film Festivala- „Sin“, „Diego Maradona“, „Medena zemlja“, „Moje nevjerojatno ljeto sa Tess“ i „Lijepo doba“.

Svi programi su besplatni za turiste i građane.

Podsjetimo, tijekom desetoga mjeseca u sklopu ovog projekta za razvoj turizma Sunčana strana Federacije BiH 2019, priređen je niz zanimljivih zabavno-edukativnih sadržaja za turiste, čije fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

„Sunčana strana FBiH“ svim ovim besplatnim sadržajima za turiste, obogaćuje turističku ponudu grada na Neretvi, a posjetiteljima pruža kvalitetniji boravak u Mostaru.

Programe provode agencija PRimera iz Mostara i Obala Art Centar iz Sarajeva, a sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma.