NAKON PISANJA HERCEGOVINA.INFO Inspekcija istražuje gradilište na Bijelom brijegu

Mostar, gradilište, inspekcija, Bijeli Brijeg, zgrada, K. Perić, afera urbicid, Bijeli Brijeg, vijesti, urbicid, afera urbicid

Tragom pisanja portala Hercegovina.info, o izgradnji najveće zgrade na Bijelom brijegu, do koje će se graditi još jedna, na teren će izaći gradski inspektori.

Potvrdio je to za Hercegovina.info Hilmo Đidelija, voditelj Službe za inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara. Đidelija kaže da je inspekcija izlazila na teren kada je početa gradnja objekta, i sve je bilo u gabaritima. Međutim, nakon što su pročitali tekst na našem portalu i vidjeli da je izgrađeno 6 katova, a na ploči istaknuto samo 5 odlučili su da je potrebno izaći na teren.

Upitan za koliko katova investitor ima dozvolu/odobrenje Đidelija nije dao odgovor, kazavši da će to inspektor utvrditi na terenu.

Oni koji su izdali dozvolu, Služba za urbanizam i građenje danas se na telefon ne javljaju, te smo ostali uskraćeni za odgovor imaju li graditelji dozvolu za 5 ili 6 katova. Među stanarima na Bijelom brijegu, koji su i inicirali priču, danima se šuška da se nešto događa, te da je moguće da će se rušiti 6 kat novoizgrađenog objekta.

Postupajućeg inspektora nismo dobili, rečeno nam je da je na terenu, no nisu nam kazali i je li upravo sada na Bijelom brijegu. Investitora, tvrtku Joks d.o.o prije 4 dana smo pitali, između ostalog i zašto je na panou ispred zgrade kat manje nego na objektu. Rekoše odgovoriti taj dana, pa sutradan i odgovor nisu poslali.

Podsjetimo, od početka 2019. godine na Bijelom brijegu gradi se najviša zgrada u tom naselju. Ista ima 6 katova, a u neposrednoj blizini u planu je gradnja još jednog takvog objekta, koji čeka dozvolu za gradnju. Stanari zgrada koje se nalaze u blizini novoizgrađenog objekta u najmanju ruku nisu baš sretni zbog nove zgrade u dvorištu. Kažu da objekt na slici koju je istaknuo investitor ima 5 katova, dok onaj stvarni ima njih 6.

Stanari tvrde da je prije zgrade na ovom mjestu bila tek obiteljska kuća – prizemnica, te je nemoguće da se ovdje radi o „intervenciji, rekonstrukciji, dogradnji i nadziđivanju“, na čemu građevinsku dozvolu temelje iz Odjela za urbanizam Gradske uprave Mostara.

Dalje. „U stambeno poslovnom objektu neće biti klasični stanovi nego apartmani za studente, učenike i dr.“, tvrdili su iz Odjela za urbanizam Gradske uprave Mostara. Međutim stanovi se već prodaju na OLX-u, koji, kako je i poznato nije baš studentski prodajni servis.

I golim okom novoizgrađeni objekt na Bijelom Brijegu odudara od okruženja, zaklanja stanarima sunce, i donosi dodatnu gužvu u već prenatrpano naselje. Stanari više zgrada odlučili su da ovaj put neće šutjeti, a Hercegovina info nastavlja pratiti razvoj situacije u ovom slučaju.

K.Perić