Nada Dalipagić: Najviše me raduje druženje s unucima

Nada Dalipagić, Nada Dalipagić, Nada Dalipagić
Rado se odazvala našem pozivu i kazala kako su je u 2018. godini najviše razveselili događaji u sportu i kulturi.

- Iako nisam netko tko strastveno prati nogomet, izuzetno me razveselilo Svjetsko nogometno prvenstvo održano u Rusiji. Ta jedna sveopća radost koja je ujedinila cijeli svijet, razveselila me, pokazala kako svi možemo uživati u plemenitom i iznimnom natjecanju. Činjenica da je Luka Modrić, proglašen najboljim igračem svijeta, igrao i u Mostaru, dodatno me razveselila.

U Mostaru su se također desili događaji u oblasti kulture koji bi bili reprezentativni i u većim sredinama: Dani Matice hrvatske Mostar, Mostarska liska 2018. , 99. Šantićeve večeri poezije, predstavljanje knjiga dr. Elbise Ustamujić i glazbenice Daniele Škegro, kazala nam je odvjetnica Dalipagić.

Kazala je i kako tome valja dodati velike izložbe naše proslavljene dizajnerice Gordane Zucić, koje su održane u Zadru, Splitu i Londonu, a čije su kreacije objavljene na naslovnicama uglednih svjetskih modnih časopisa.

- Ne treba zaboraviti ni slikara Marina Topića i njegove bezvremenske slike koje predstavljaju Mostar i Hercegovinu na najljepši mogući način. Ono što me rastužilo u protekloj godini je migrantska kriza. Kolone ljudi koji bježeći od rata i siromaštva, tumaraju svijetom da nađu bolji život za sebe i svoju obitelj, čovjeka tjeraju da razmisli uopće o smislu života i da suosjeća na jedan ljudski i human način sa njima, izjavila je Dalipagić.

Na upit što ju je najviše razveselilo na osobnom planu, odvjetnica Dalipagić nam je kazala kako iskreno njenog supruga Sašu i nju, najviše je radovalo druženje sa unucima - Nadanom, Mihaelom i Domagojem.

- Radovali smo se cijele godine njihovim uspjesima u školi i sportu. Radovala sam se i druženju sa svojim prijateljicama jer svako takvo druženje, bilo da pratimo koncert ili smo na izložbi slika ili jednostavno popijemo kavicu, nadahnjuje i daje smisao i ljepotu životu.

Na kraju razgovora, odvjetnica Nada Dalipagić, svima koji slave Božić, poželjela je sretan i blagoslovljen Božić, da ga provedu u miru i radosti sa svojim najdražima, a svim ljudima, posebno svojim sugrađanima, sretnu Novu 2019. godinu.

Dnevni list