MUP HNŽ: Divljanje će biti spriječeno

MUP HNŽ, Neredi u Mostaru

Uprava policije MUP-a HNŽ/K zbog nemilih događanja u posljednjim danima obraća se javnosti medijima i građanima sa ciljem zaštite i očuvanja stanja JRM-a zaštite života ljudi i imovine kako u javnom tako i u privatnom vlasništvu na području Županije/Kantona, što je temeljna zakonska obveza MUP-a. 

Uvažavajući legitimne, socijalne i egzistencijalne zahtjeve građana Županije /Kantona spremni smo i u takvim okupljanjima zaštititi i osigurati da mirno protestiraju i to na način kako to propisuje Zakon o javnim okupljanjima i Zakon o JRM-u.

Zbog iskustava iz ranijih dana kada su se grupe izgrednika pod izlikom iznošenja legitimnih , socijalnih zahtjeva odlučile vršiti , teška kaznena djela izazivajući paljenje javnih objekata i ugrožavanje života građana apeliramo na građane da se suzdrže od svih aktivnosti koje bih mogle izazvati teške materijalne i političke posljedice.

Policija će u skladu sa odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o JRM-u spriječiti svako okupljanje koje nije u skladu sa zakonom, a posebno sve one koji izazivaju materijalne štete i ugrožavaju živote ljudi, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.