MUP HNŽ: Održan sastanak menadžmenta ministarstva i predstavnika Sindikata policije MUP-a HNŽ

MUP HNŽ, sastanak, sindikat, Mostar, MUP HNŽ
Sastanku su nazočili ministar unutarnjih poslova gosp. Slađan Bevanda , Direktor za administraciju i potporu MUP- a HNŽ/K , Komesar Uprave policije MUP-a HNŽ te predstavnici upravnog odbora Sindikata policije MUP-a HNŽ.

Prva točka dnevnog reda sastanka je bila rad policije i uloga sindikata u deblokadi rada MUP-a, a druga točka Sporazum o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štrajka.

Nakon izlaganja ministra o događajima koji su obilježili protekli period na području naše županije a posebno grada Mostara , od svih nazočnih je zatražio što veće zalaganje i ozbiljnost na suzbijanju i sprečavanju kaznenih djela. Članovi sindikata su također uposlenici ovog Ministarstva, te imaju i svoje obveze, a ne samo prava. Imajući u vidu da se ovo Ministarstvo susreće sa nizom problema kao što su: nedostatak policijskih službenika, nesprovođenje činovanja, razgraničenje rada od nerada i dr., apelirano je na sve sudionike sastanka da pomognu oko rješavanja ovih pitanja. Posebno se upućuje poziv Skupštini HNŽ i Vladi HNŽ da formira radna tijela MUP-a, jer je to njihova zakonska obveza. Na taj način bi se otklonili svi nedostatci koji u znatnoj mjeri ugrožavaju radna i socijalna prava uposlenika, te dodatno usložnjavaju sigurnosno stanje u HNŽ.

Svi nazočni su podržali riječi ministra unutarnjih poslova i svjesni ozbiljnosti situacije istakli su da će u narednom periodu uraditi sve na podizanju prevencije kaznenih djela na veći nivo.

Druga točka sastanka je Sporazum o poslovima koji se ne mogu prekidati za vrijeme štajka. Poslodavac je pripremio nacrt Sporazuma u kojem su navedeni poslovi koji se ne mogu prekidati. Sindikati će se očitovati o ovom nacrtu i iznijeti svoje viđenje i prijedloge. Postignut je načelni dogovor da se učini sve kako bi se postigao kompromis koji će zadovoljiti predstavnike sindikata i poslodavca.