Mostarski ‘Zimski grad’ ove godine ide do ‘Musale’

zimski grad, pripreme, Mostar, zimski grad, Winterville, doček Nove godine

Pripreme za zimski grad “Winterville” u Mostaru u punom su jeku. Kako se najavljuje, drugi put za redom mostarski ‘Zimski grad’ biti će smješten na popularnoj ‘Šetnici’, a kako najavljuje gradonačelnik Mostara istovremeno će biti ‘produžen’ sve do Trga Musala.

Bolji program

Kako je najavio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, uskoro bi trebao biti završen program manifestacije, a još uvijek se pregovara sa izvođačima koji bi Mostarce trebali zabavljati u novogodišnjoj noći.

-Projekt je daleko veći i bolji nego prethodne godine. Imat ćemo više kućica, klizalište, sve će se proširiti do Musale. Mislim da će i građani biti zadovoljni projektom i programom – najavio je gradonačelnik Ljubo Bešlić za Pogled.ba.

Također Bešlić je rekao kako je Grad Mostar zatražio dodatna sredstva od Vlade Federacije, te kako i od toga odgovora ovisi mnogo toga.

Sve ovisi o novcu

– Naravno, sve ovisi o tome koliko ćemo novca imati na raspolaganju. Ako je Sarajevo moglo dobiti sredstva za organiziranje dočeka na otvorenom, onda ne vidim zašto ne bi mogao i Mostar. Još uvijek pregovaramo sa izvođačima i isključivo od financija ovisi koga ćemo dovesti. Očekujemo da ćemo uskoro riješiti i to pitanje – poručio je je Bešlić.

Što se samog ‘otvorenog’ dočeka nove godine tiče taj događaj bi, kao i prošle godine, trebao biti organiziran na prostoru uz Gimnaziju na Španjolskom trgu te očekuje kako će novogodišnja fešta biti znatno veća nego je to bio slučaj prethodne godine.