FOTO  Mostar: Zimski grad totalno podbacio, djeca najtužnija

Božićne atmosfere i ugođaja, u što smo se i sami uvjerili, baš i nema, a posjetitelja još i manje.
Mali broj posjetitelja

Na sajmu su trebali biti postavljeni štandovi s robom široke potrošnje, suvenirima, nakitom, cvijećem, prigodnim blagdanskim ukrasima, no sudeći prema dojmovima rijetkih posjetitelja koji su prošli tjedan posjetili sajam, isti nije ponudio ono što je ranije najavljeno i čemu su se veselili mnogi.
Očekujući kako će "Zimski grad" ponuditi više zabave i ugođaja, posebice za mališane, građani su mišljenja kako je isti sve samo ne novogodišnji sajam. Razočarani su ponudom na sajmu, tvrdeći kako na njemu ima najmanje ponude vezane za božićne i novogodišnje blagdane.

Lošem odzivu posjetitelja sajmu vjerojatno su utjecale i vremenske prilike, budući da je u Mostaru zadnjih desetak dana konstantno padala kiša. Predviđenim rasporedom svakim radnim danom mostarski školarci, kao i djeca predškolske dobi te plesni klubovi trebali su izvesti prigodan božićni program, no s obzirom da je sajam postavljen na otvorenom, a posebice pozornica, isto je bilo otežano, a u dosta slučajeva i potpuno onemogućeno. Tako su nerijetko oni koji bi došli pogledati pripremljeni program mališana ostali za isto zakinuti.

- S obzirom da je Grad ponovno slabo okićen, malo više smo očekivali od sajma, no ovo je stvarno žalosno. Trebali su sajam organizirati u zatvorenom prostoru i ponuditi puno više aktivnosti za najmlađe. Prošlogodišnji 'Zimski grad' u organizaciji mostarskog sajma bio je puno kvalitetniji, kazala nam je gospođa koju smo zatekli u blizini Kantarevca.

I sami organizatori su izrazili nezadovoljstvo navodeći kako sajam nije baš ispunio njihova očekivanja. Navode kako su i brojni najavljeni izlagači podbacili te unatoč tome što su ranije rezervirali mjesto za štand, veliki broj njih se uopće nije pojavio na sajmu. Tako se trenutačno na Kantarevcu može vidjeti više praznih štandova, nego onih na kojima se može nešto i kupiti. Također, organizatori navode kako su razočarani posjetom građana, pravdajući to ponajprije lošim vremenskim uvjetima.

Kakav grad, takav sajam

Drugi, pak, tvrde kako je Sajam ponudio onoliko koliko Grad u ovom trenutku može ponuditi. S obzirom kakvo je stanje u Gradu, tvrde pojedinci, sajam je dobar.
- Što god da se u Gradu organizira ili pokuša organizirati, nađe se na meti pojedinaca kojima ništa u ovom gradu ne valja i koji samo znaju 'žugati'. Istina je da je sajam mogao ponuditi i nešto bolje, ali i ovo što se trenutačno nudi, bolje je u svakom slučaju nego ništa, mišljenja je jedna sugrađanka.

Dnevni list