Mostar: Već četiri mjeseca teško se prilazi prigradskim naseljima

..., pokrenule su lavinu nezadovoljstva lokalne zajednice.

Zbog činjenice da su ovi radovi započeti još u ožujku ove godine, a da do danas nisu završeni, reakcije su mahom usmjerene prema Gradskoj upravi, odnosno Odjelu za privredu, komunalne i inspekcijske poslove.

Opomena pa tužba

Iz gradske podružnice HSP-a Mostar navode da je izgrađeni obilazni put oko gradilišta kanala znatno oštećen i neprohodan za vozila, a sve zbog prometa teških kamiona.

Zbog ove činjenice načelniku Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske
poslove Gradske upave Omeru Pajiću zahtjev za što hitnije djelovanje poslao je i direktor "Aluminija" Ivo Bradvica. Ovo pismo, koje je poslao i medijima, okarakterizirao je kao opomenu pred tužbu.

Budući da zbog tog problema trpimo znatnu štetu, tražimo poduzimanje žurnih koraka u pogledu obnove prometnice u što kraćemu roku, jer ju je, napominjemo, izgradio i platio isključivo " Aluminij", odnosno njegov pravni prethodnik - stoji u ovom pismu.

Produženje roka

Šef gradske inspekcije Hilmo Đideli ja rekao za Dnevni Avaz da je Grad dozvolio investitoru da napravi obilaznicu oko pomenutog gradilišta, te da im je odobreno i produženje roka za završetak radova.

Upitan da prokomentira zahtjeve "Aluminija", Đidlija je rekao da ova inspekcija ni od koga nije dobila pisani zahtjev da reagira.

Vijećnik Gradskog vijeća Ibrahim Rahimić smatra kako bi inspekcija trebala što hitnije djelovati, no on ne misli da pravo na ovaj put ima samo "Aluminij", nego prije svega stanovnici Bačevića i Jasenice.

A.DUČIĆ / Dnevni Avaz