Mostar: “Pao” jedan od glavnih opskrbljivača uličnih dilera

droga, sipa uhićenje, Sipa, sipa uhićenje, Sipa, korupcija, droga, policija, crna kronika, crna kronika, crna kronika, crna kronika, Sipa, akcija, Hercegovina, uhićenje, policija, akcija, krivotvorenje, akcija, Policijski dužnosnici, BIH, Hrvatska zemlja, Sipa, Sarajevo, prostitucija

Dragan Rezić zvani Reza nakon mjeseci skrivanja od policije i izbjegavanja sudskih poziva da se javi radi suđenja, napokon je "pao" u ruke policajcima, a prethodno su privedene još tri osobe.

Sve je započelo u noći s petka na subotu oko 1 sat kada su pripadnici Odjela krim policije MUP-a u Ulici Gojka Vukovića primijetili njima otprije poznatog Sanjina Smajića zvanog Fanja. S obzirom da su postojale sumnje da kod sebe posjeduje opojnu drogu, on je priveden i prilikom pretresa od njega je oduzeto dvadeset grama heroina.

Samo tri sata kasnije, u ruke policajcima "pao" je i Vedran Kožul zvani Veka. Kod njega su istražitelji prilikom pretresa pronašli jedan gram heroina.
Istoga dana oko 6.30 sati u Ulici kralja Tomislava slobode je lišen Zoran Koprivica zvani Ciko i prilikom pretresa kod njega su policajci pronašli deset grama heroina.
Tijekom kriminalističke obrade u službenim prostorijama inspektori su došli do podatka da su sva trojica privedenih heroin nabavili od Dragana Rezića, koji je jedan od glavnih opskrbljivača heroinom za ulične dilere.

O svemu je odmah obaviješteno Županijsko tužiteljstvo, odnosno dežurna županijska tužiteljica Štefica Lakičević pa su inspektori dobili usmenu naredbu za pretres stana u Ulici kralja Tomislava gdje se skrivao Dragan Rezić. On je prethodno Sudu u Konjicu dao sasvim drugu adresu koju je naveo mjestom stanovanja i sve pozive iz toga suda koji su se odnosili na njegovo suđenje je izbjegavao.

Nakon što su inspektori dobili usmenu naredbu za pretres stana, istoga dana oko 12 sati uslijedila je nova akcija i privođenje Rezića. U stanu je pronađena izvjesna količina heroina i marihuane te mobitel preko kojega je i ugovarao kupoprodaju opojnih droga. On je nakon privođenja u službene prostorije MUP-a kriminalistički obrađen, a jučer u prijepodnevnim satima predan je u nadležnost Županijskog tužiteljstva.

Tužiteljica Štefica Lakičević potvrdila nam je da je jedna osoba ispitana u Tužiteljstvu, a nakon toga je vraćena u policijski pritvor od još 24 sata.
"Osoba je ispitana i nakon što analiziramo sav materijal koji smo dobili od policije, odlučit će se o određivanju pritvora ili puštanju na slobodu", rekla nam je tužiteljica Lakičević.

Dragan Rezić otprije je poznat policiji po ovim kaznenim djelima, a i prije dvije godine bio je pod istragom tijekom jedne akcije koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije.

Piše: N. Dedić / dnevni-list.ba