Mostar: Ove godine 7,5 milijuna KM za gradske ceste

kolektori, izgradnja, Neretva, Radobolja, kolektori, Ljubo Bešlić, Mostar, rekonstrukcija ulica, rekonstrukcija
... je za Dnevni list otkrio informacije o najvažnijim infrastrukturnim projektima iz oblasti cesta u Gradu Mostaru.

„Osim nastavka izgradnje kolektora koji se grade u trupu gradskih prometnica (Bulevar i M.Tita) pa će samim tim i te prometnice biti rekonstruirane, predviđa se i rekonstrukcija ulice Kralja Tvrtka uključujući izgradnju dva kružna toka na istoj. Rekonstrukcija obuhvaća i podzemne instalacije a procijenjena vrijednost tih radova je 500 tisuća maraka.

Predviđena je i rekonstrukcija ulice Maršala Tita na djelu uz Sjeverni logor kao i djela prometnica u Sjevernom logoru. Ti radovi obuhvaćaju samo gornji stroj prometnice te zamjenu ivičnjaka a njihova sveukupna procijenjena vrijednost je 400 tisuća maraka.

Vrijednost kompletne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske infrastrukture te kameno popločavanje Fejićeve ulice sa pripadajućim mobilijarom iznosi 3 milijuna maraka.

Izgradnja prometnice od novog mosta na produžetku Avenije do ulice Maršala Tita uključuje izgradnju pješačkog pothodnika, odvodnje, pješačkih staza i javne rasvjete a njihova procijenjena vrijednost iznosi 3,5 milijuna maraka. Izgradnja kružnog toka kod objekta "Mljekara" uključuje rekonstrukciju podzemnih instalacija.

Rekonstrukcija djela lokalne prometnice L13 u Podveležju uključuje rekonstrukciju gornjeg sloja prometnice uz potrebna proširenja kako bi se omogućio transport opreme za vjetropark", obznanio je za Dnevni list Nuspahić.