FOTOMostar: Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom

Mostar: Otvorena izložba likovnih radova djece i mladih osoba s invaliditetom

Likovna izložba u povodu Svjetskog dana osoba s invaliditetom, na kojoj su izloženi radovi djece i mladih osoba s invaliditetom, otvorena je u srijedu u restoranu “Lonato” u krugu Centra “Los Rosales” Mostar.

Predsjednica Udruženja roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” Mostar Danijela Kegelj kazala je kako se ovom izložbom htjelo pokazati stvaralaštvo mladih osoba s invaliditetom, ali i vrijednost restorana “Lonato”.

"Lonato je prvi restoran u kojem rade osobe s invaliditetom, a radovi koji su u njemu izloženi uistinu ne zaostaju za bilo kojim drugim radovima mladih ljudi koji su nadareni i mislim da neki od njih čak i prednjače po svojoj kvaliteti" – kazala je Kegelj.

Također je iskazala posebno zadovoljstvo gostovanjem dječaka Harija Linzea iz Sarajeva.

"To je izuzetno kreativan dječak koji radi jako lijepe stvari i drago nam je što je došao i to podijelio s publikom u Mostaru" – kazala je Kegelj.

Organizatori ovog događaja bili su Udruženja “Vedri osmijeh”, Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar i Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar, a izložbu je podržalo i Federalno ministarstva obrazovanja i nauke kroz projekt “Likovna kolonija za djecu s razvojnim poteškoćama”.