FOTO  Mostar: Održana svečanost promocije 49 kadeta Granične policije BiH

kadeti granične policije bih
... Granične policije BiH. Riječ je o šestoj generaciji koji su u Agenciji pohađali temeljnu policijsku obuku I. razine i stekli čin ‘policajac'.

Kadeti su u proteklih sedam mjeseci pohađali obuku u sklopu koje je realizirano 1226 nastavnih radnih sati, podijeljenih u tri nastavne faze: teorijska nastava s praktičnim vježbama, stručno-operativna obuka i situacijska nastava.

Ravnatelj Agencije Branko Vukoja poručio je kadetima da je pred njima trnovit i težak put te velika odgovornost.

„Pred vas se za nekoliko dana s početkom vašeg rada stavlja odgovoran posao čuvanja granice BiH, sprječavanje različitog kriminaliteta, trgovine ljudi, trgovine narkoticima, sprječavanje terorizma, za sve to vam trebaju temeljne vrijednosti i dostojanstvo te spremnost na odricanje", istaknuo je Vukoja.

Savjetnik u Ministarstvu sigurnosti Mate Miletić zaželio je kadetima puno uspjeha u njihovome daljnjem radu te obećao pomoć i potporu Agenciji za sigurnost kako bi uspješno mogla raditi zacrtane ciljeve.

„Iskoristite vaše prilike, primljeni ste, radite, učite i samo učite", poručio je kadetima Miletić
Adnan Gojak koji je proglašen za kadeta generacije istaknuo je kako je ova generacija kadeta jedna od najboljih, što potvrđuje i njihov prosjek ocjena od 4.1.

„Ovo sve ne bi bilo moguće da moje kolege nisu pravi ljudi i pravi prijatelji, gdje smo se čitavih ovih pola godine držali zajedno i radili svi kao jedan", kazao je Adnan.

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova trenutačno temeljnu policijsku obuku pohađaju 122 kadeta Granične policije BiH i Državne agencije za istragu i zaštitu.