FOTO  Mostar: Održana poetsko-glazbena večer u spomen na pjesnika Antuna Branka Šimića - 21.11.2018

 glazbeno-poetska večer, Mostar, OŠ Antuna Branka Šimića

Učenici i učenice Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar, Glazbene škole Ivana pl. Zajca i Gimnazije fra Grge Martića su obogatili sve one koji su im se pridružili novim spoznajama i osjećajima te srijede, 21. studenog u 18:00 sati kada smo se okupili u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače na glazbeno - poetskoj večeri posvećenoj pjesniku Antunu Branku Šimiću. Dobra poezija i malo glazbe dobitna je kombinacija za ranu jesenju večer.

„Kulturna baština ima univerzalnu vrijednost za nas kao pojedince, zajednice i društva. Važno ju je očuvati i prenijeti budućim generacijama. Ovom večeri poezije željeli smo ukazati na važnost poezije u književnosti i kulturi općenito. Učenici su nam pružili drugačiji pristup i kvalitetnu kulturnu poslasticu i sjećanje na velikana pisane riječi Antuna Branka Šimića, čije ime s ponosom nosi i naša škola. Šimić je uz Tina Ujevića i Miroslava Krležu najistaknutiji hrvatski pjesnik modernizma, zaslužan za popularizaciju slobodnoga stiha i novih kompozicijskih načela kao i za definitivnu integraciju hrvatskoga pjesništva u europske književne tokove. Hvala svima koji su došli i uveličali ovu večer poezije."- kazala je ravnateljica Snježana Brkić.

Red stihova, red glazbe, red uzdaha - a sve bez nekog pravog reda, više spontano, kako je kome duša prišapnula. Toplo, domaće, prijateljski.

Ako nam ne vjerujete, provjerite sami u galeriji fotografija!