FOTO  Mostar: Održana II. proširena sjednica Izbornog stožera GO HDZ-a BiH Mostar

Mostar, HDZ BiH, GO HDZ BiH

...na kojoj su sudjelovali predsjednici svih temeljnih ogranaka HDZ-a BiH Mostara, Zajednice žena i Mladeži u prostorijama Doma HDZ-a BiH u Mostaru.
Razgovaralo se o ciljevima i pripremama za Lokalne izbore 2016. u Mostaru, mobilizaciji stranačkoga članstva, i pripremama za lokalne izbore.
Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar, Damir Džeba prezentirao je Izbornu strategija HDZ-a BiH s posebnim osvrtom na izbore u Gradu Mostaru, a koja je usvojena na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a BiH i predstavljena na Klauzuri HDZ-a BiH, kroz 25 poglavlja.

Također su, sukladno zaključku Gradskog odbora, pozvani svi predsjednici temeljnih ogranaka da sazovu sjednice i formiraju svoje izborne stožere. Istaknuta je važnost priprema za izbore kroz strateške smjernice predizborne kampanje, izborni program za lokalnu razinu, moguća koaliranja, aktivnosti na terenu i što je najvažnije, razmatranje kandidata za izbor u Gradsko vijeće Grada Mostara.
Džeba je istakao kako izborni uspjeh ovisi o angažmanu svih članova gradske organizacije, ali i pravilima koja bi trebala biti potvrđena u Parlamentarnoj skupštini BiH na način da prijedlog koji treba biti usvojen jednako definira vrijednost glasa u svim izbornim jedinicama.

Predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar pozvao je na odgovornost, ozbiljnost i ispunjavanje stranačkih zadaća uz poruku: „Moramo se pripremiti za izbore koji će biti u Gradu Mostaru, isključivo, 2. listopada 2016. i nećemo pristati na druge datume jer svi ostali datumi mogu značiti manipulaciju u izbornom procesu. Ovaj put neće biti diskriminacije u izbornom procesu. Glas svih birača u Gradu Mostaru mora vrijediti jednako kako nam Odluka Ustavnog suda BiH i nalaže. U Mostaru nije moguća bilo čija dominacija jer je, nakon objavljenog popisa, jasno kako je Mostar jedini istinski multietnički grad u BiH. Vrijeme je da Mostar prestane biti iznimka u BiH".