Mostar: Od sutra izmjena režima prometa

škola Antuna Branka Šimića, ulica Fra Didaka Buntića, kanalizacijski i vodovodni sustavi, Mostar, kolektori, režim, promet
Uz Ljubu Bešlića, gradonačelnika Mostara, Marinu Deronjić, načelnicu Odjela za urbanizam i građenje, koordinatore za praćenje i izvođenje radova iz Odjela za urbanizam i građenje na izgradnji kolektora, nazočni bili i predstavnici građevinskih poduzeća HP Investing, Izgradnja Tojaga i Amitea, koji izvode radove na izgradnji kolektora, te predstavnici JP Vodovod Mostar.

Predstavnici građevinskih poduzeća koji izvode radove i koordinatori za praćenje i izvođenje radova upoznali gradonačelnika Bešlića s aktivnostima na terenu od proteklog sastanka i poteškoćama prilikom izvođenja radova na složenom i velikom projektu.

Posebice se to odnosi na rješavanje problema vezanih za različite podzemne instalacije, na koje se nailazi tijekom kopanja kanala za postavljanje cijevi kolektora, a što usporava radove na terenu.

Idući sastanak zakazan je za petak, a na njega će biti pozvani i predstavnici Elektroprivrede hrvatske zajednice Herceg - Bosne, kako bi se optimalno riješilo postavljanja podzemnih kablova za opskrbu potrošača električnom energijom i javnu rasvjetu.

U cilju realizacije projekta izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora Grada Mostara danas je održan još jedan sastanak na kojem su uz izvođače radova i koordinatore na projektu, nazočni bili i predstavnici PU Mostar.

Na sastanku je tako dogovorena određena izmjena režima prometa:

- Kako bi se djelomično rasteretio promet na Bulevaru, mijenja se smjer prometa u ulici Onešćukova i Gojka Vukovića na način da se u njima promet odvijati jednosmjerno iz pravca Bulevara prema Lučkom mostu i to samo za vozila do 7,5 t.

Izmjena režima prometa stupa na snagu od sutra, četvrtka 8.10.2015. do daljnjeg.

-Od ponedjeljka 12.10.2015. doći će do izmjene u režimu prometa u ul. M.Tita i to na dvije lokacije:

- Na djelu ulice M.Tita od Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića, koji je trenutno dvosmjerni, promet će se odvijati u jednom smjeru i to sjever-jug od Lučkog mosta, pored MC Pavariti do raskrižja s M17 (kod Fabrike duhana);

- Na djelu ulice M.Tita sjeverno od raskrižja kod Autobusnog/Željezničkog kolodvora, promet će se odvijati alternativnim prometnicama, prema privremenoj prometnoj signalizaciji.

Mole se svi sudionici u prometu da se pridržavaju privremene prometne signalizacije te da imaju strpljenja zbog povremenih zastoja i gužvi.