FOTO  Mostar: Nova elektronska oprema predstavljena u Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića

o.š Antuna Branka Šimića, Mostar
Predstavljanju je sudjelovao i Nevenko Herceg, premijer Vlade HNŽ-a koji je istaknuo da će ova najstarija škola nakon obnove izgledati najsuvremenije i najmodernije: "Kroz projekt utopljavanja, kako mi to zovemo, ili energetske učinkovitosti svrstala se u red od 25 javnih objekata koje je vlada ove županije, u ovom mandatu, odlučila da ih obnovi".

Također je kazao da će do kraja mandata obnoviti sve javne škole za koje je izdvojeno oko 10 milijuna maraka.

'Sretna sam što se naša škola digitalno osnažuje i što sudjelujemo u kreiranju obrazovanja za 21. stoljeće kroz učionicu budućnosti. Zahvaljujem dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Ministru prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, dr. sc. Rašidu Hadžoviću što su prepoznali naš potencijal i rade na tome da se učiteljima i profesorima spremnim za inovacije koje nam donosi moderna tehnologija ponude novi alati kojima će obrazovanje naše djece, naše budućnosti, podignuti na jednu novu razinu. Vjerujem da je put koji imamo pred sobom uz uvjet da radimo kvalitetno zalog jedne bolje budućnosti. Ovo je ostvarenje dugogodišnjeg sna. Naime, dugi niz godina želja je mještana i lokalne samouprave da rekonstruiramo školu i školsku športsku dvoranu te uredimo okoliš. Svjedočimo energetskoj obnovi zgrade, te investiciji koja će značajno unaprijediti kvalitetu života učenika i šire zajednice. Također, s iščekivanjem i ogromnim veseljem zahvaljujem dr. sc. Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na zajedničkoj suradnji na projektu uređenja športske dvorane. Veseli me što će naša djeca i sportaši imati znatno bolje i sigurnije uvjete za sportske aktivnosti. , rekla je Snježana Brkić ravnateljica OŠ A.B. Šimić.

Nazočnim se obratio i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u HNŽ- u Rašid Hadžović rekavši kako je želja Vlade HNŽ-a osuvremeniti rad svih škola.

''Jedan od projekata, modernizacija sustava obrazovanja, su elektroničke učionice koje će učenici imati priliku koristiti, a naša zadaća je da ovakav način sustava obrazovanja primjenjujemo i u svim školama'' je ministar Hadžović.

HERCEGOVINA.info