Mostar: Na Buni otvorena obnovljena i modernizirana ambulanta, uloženo oko 70 000 maraka

Buna, Mostar, ambulanta

U naselju Buna kod Mostara u utorak je svečano otvorena obnovljena i modernizirana ambulanta obiteljske medicine pri mostarskom Domu zdravlja u koju je uloženo oko 70.000 maraka.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić kazao je kako je ambulanta na Buni u kojoj gravitira oko 3.000 pacijenata u cijelosti obnovljena od, kako je naglasio, instalacija preko fasade i otvora do podova.

- Riječ je o jednoj od četiri ambulante koje smo prije tri godine detektirali kao one kojima je potrebna hitna rekonstrukcija jer su u njima uvjeti bili izuzetno loši kako za pacijente tako i za liječnike – ustvrdio je Kordić.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ocijenio je kako je ovo važan iskorak u poboljšanju uvjeta rada u ambulantama obiteljske medicine te najavio kako će Grad i u budućnosti podupirati ovakve projekte.

- Vjerujem da će i ova obnovljena ambulanta na Buni doprinijeti tome da naše medicinsko osoblje ima bolje uvijete rada te da ostane na ovom području – naglasio je Bešlić.

Napomenuo je kako će se Grad u budućnosti također potruditi da više ulaže u medicinsku opremu obiteljskih ambulanta čime će se rasteretiti kliničko-bolnički centri.

Sredstva za obnovu osiguralo je Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH i Fond za zaštitu okoliša HNŽ-a.