Mostar Hvala Vam braćo Hrvati što mislite na nas kao na lanjski snijeg

tv

To je tako vjerojatno samo na papiru, te u vrijeme kada političarima iz Hrvatske trebaju glasovi ovdašnjih Hrvata da bi se dočepali dobro plaćenih fotelja u vlasti.

Posljednji udar na Hrvate u BiH dolazi iz HRT-a koji je kabelskim operaterima iz BiH zabranio prijenose utakmica sa Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. To je posebno pogodilo Hrvate u Mostaru koji su ogorčeni ovim potezom HRT-a., i koji su prisiljeni gledati utakmice iz Francuske na BHRT. Prvi dio prvenstva utakmice su se mogle pratiti na HRT-u, a onda kao grom iz vedra neba obavijest da HRT zabranjuje prijenose utakmica na području BiH???

Ovim činom Hrvatima iz BiH Hrvatska preko svog javnog servisa onemogućuje pratiti tv program i niko od političara zbog toga još uvijek nije postavio pitanje zbog čega je uvedena ta zabrana. Hrvati u BiH su velikom većinom državljani Republike Hrvatske i kao takvi trebali bi imati pravo bez ograničenja pratiti javni servis svoje države.

Draga braćo Hrvati iz RH hvala Vam što vodite računa o Hrvatima u BiH. Ovdašnji Hrvati su u krvi platili danak svojoj ljubav prema domovini u svim ratovima koji su se vodili za neovisnost Lijepe naše, a za nagradu su ostavljeni, zaboravljeni i šikanirani od svoje matice. Moglo bi se sada nadugo i naširoko o svemu onome što Hrvatska (ni) je učinila za Hrvate u BiH, i varate se ako mislite da ono malo mizerije što šaljete kao pomoć može zamazati oči ovdašnjim ljudima.

Hvala Vam što kao zmija noge od nas krijete svoj tv program prisiljavajući nas da gledamo progreme na drugim jezicima. Isto tako prisiljeni smo da živimo u državi u kojoj odavno nemamo prava na svoj tv kanal i u kojoj nas preglasava gdje god tko stigne.

Draga braćo Hrvati navikli smo se mi na sve što nam servirate, a pošto smo snalažljivi naći ćemo mi načina doći do signala HRT-a. Jači smo mi od svih zabrana, pa ova zadnja je samo jedna u nizu koju ste nam servirali da se ne bi zamjerili nekome u glavnom gradu BiH.

Do nekog drugog puta pozdrav draga braćo u Hrvatskoj uz poruku da smo uvijek bili spremni dati sve za Hrvatsku. Ako zatreba bit ćemo opet spremni...

HERCEGOVINA.info