FOTO  Mostar: Europski parlament mladih priprema novi Forum

Europski parlament , mladi, Mostar

Od svog osnutka ohrabruje individualno mišljenje i inicijative mladih ljudi i također olakšava učenje ključnih socijalnih i profesionalnih vještina, kao prezentacijskih vještina i vještina javnog govora i debatiranja, sve na engleskom jeziku.
Ove godine se drugi put otvara prilika za srednjoškolce iz Mostara da sudjeluju na Regionalnom forum Europskog parlamenta mladih. Forum, koji isključivo predstavlja simulaciju Parlamenta i donošenja zakona, na kojemu će parlamentarci biti srednjoškolci, održati će se u SPARK business školi 2. i Gradskoj vijećnici 4. travnja.
Trenutno su otvorene aplikacije za sudjelovanje i pozivaju se svi srednjoškolci da apliciraju na linku https://podio.com/webforms/15275104/1023892
Službeni jezik foruma će biti hrvatsko/bosansko/srpski.
Za dodatne informacije u vezi aplikacije, možete se obratiti šefu Regionalnog ureda na mail: [email protected]

Europski parlament mladih je jedinstveni obrazovni program koji okuplja mlade ljude iz cijele Europe da raspravljaju o aktualnim temama kroz parlamentarne postavke. Kao mreža nezavisnih asocijacija. Uspostavljen je 1987. godine uFrancuska. EYP(European youthparliament) je prisutan u 42 zemalje i organizira približno 500 događaja godišnje, te okuplja preko 35 000 mladih.

Europski parlament mladih u Mostaru je počeo s radom prošle godine, i u tom periodu su organizirali već dva projekta: Prvi Regionalni forum je održan u travnju 2015 godine, a University Forum za studente u siječnju ove godine.