KRISTINA IVANKOVIĆ Rad sa studentima, javne debate i natjecanja su iskustvo koje me približilo budućem pozivu

Kristina Ivanković, studentica, debatni klub, gluma

Kristina Ivanković studentica je prve godine diplomskog studija  Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Uz to što studira, Kristina Ivanković je predsjednica Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru, urednica časopisa Meritum Pravnog fakulteta, članica Dramskog studija mladih Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, ali i odlična studentica.

Što za Vas predstavlja titula predsjednice Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru?

Od početka studiranja probala sam se pronaći u nečemu što se tiče prava. Ono što me najviše privuklo je upravo Debatni klub, zbog toga mi je ova titula iznimno draga. Članica sam Debatnog kluba pet godina od kojih sam tri godine predjsednica. Također, kroz rad sa studentima, kroz javne debate i natjecanja stekla sam veliko iskustvo koje me još više približilo budućem pozivu.

Osim kluba, možete li nam kazati nešto više o Vašim uspjesima u ostalim područjima?

Iza mene su mnoga natjecanja. Sudjelovala sam na Državnom natjecanju simuliranom suđenju. Sudjelovala sam i na Ljetnoj školi ljudskih prava, Simuliranim parlamentima i debatnim natjecanjima. Osim toga brojne su i radoinice i seminari na kojima sam bila i tako još više unaprjeđivala znanje i vještine.

Postoji li nešto što biste posebno izdvojili od Vaših aktivnosti?

Ono što bih izdvojila jest sudjelovanje na Pravnoj klinici Pravda za svako dijete gdje sam imala priliku posjećivati Centar za besplatnu pravnu pomoć i na taj način pobliže se upoznati kroz praktičnu obuku s problemima ljudi te na taj način nadopuniti svoje toretsko znanje stečeno na fakultetu.

Djelujete i na području umjetnosti. Otkud se javila ljubav prema umjetnosti?

Umjetnost me oduvijek zanimala, ali najviše gluma. Četiri godine sam članica Dramskog studija mladih. Najdraži dio studiranja mi je upravo taj bijeg u umjetnost. Zajedno s Dramskim studijem mladih nastala je predstava Nora u zemlji čudesa na koju smo posebno ponosni. Također, surađivala sam i sa Sveučilišnim teatrom. Trenutno glumim u predstavi Čarobna vrata Malog teatra. Također pišem i pjesme koje još uvijek nisam nikom pokazala, ali se nadam kako ću jednog dana izdati zbirku.

Uz ovakve uspjehe Sveučilište u Mostaru može biti ponosno na studente koji vjerno djeluju, rade i ostavljaju tragove. Rad se uvijek prepozna, pa je sigurno kako će se i rad studentice Kristine Ivanković prepoznati i cijeniti.

Ana Dragozet, Hercegovina.info