Komemoracija u sjećanje na prof. dr. sc. Marijanu Sivrić: Studenti je opisali kao strogu, pravednu, nježnu i osjećajnu profesoricu

komemoracija, marijana sivrić

Komemoracija u sjećanje na prof. dr. sc. Marijanu Sivrić održana je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Musić je istaknuo kako je završen jedan sadržajan i bogat život, ali je ostavština bogata i neupitna. „Zasigurno nije rasipala vrijeme, štoviše, biografija zorno pokazuje odanost zvanju i znanju, svojim svesrdnim radom kao profesorica i pročelnica Studija engleskog jezika i književnosti zadužila je ovaj Fakultet i Sveučilište“, rekao je dekan Musić.

Pročelnica Studija engleskog jezika i književnosti doc. dr. sc. Ivana Grbavac oprostila se od kolegice rekavši kako je voljela formalan pristup, pravdu, konkretnost i preciznost, a da nije voljela nekulturu i nepristojnost te da je bila pravi intelektualac.

Student engleskog jezika Ivan Tadić ju je opisao kao strogu, ali pravednu, nježnu i osjećajnu profesoricu. „Izgubili ste sestru, strinu, prijateljicu i rodicu, a mi smo uz našu profesoricu zbog njenog pristupa i njenih postupaka izgubili i našu drugu majku'', kazao je Tadić.

Prof. dr. sc. Marijana Sivrić rođena je 1966. godine u Sarajevu. Neko vrijeme je radila kao profesorica engleskog jezika u srednjoj školi, zatim na Pedagoškom fakultetu u Mostaru, a posljednjih godina predavala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Od 2010. do 2016. obnašala je dužnost pročelnice Studija engleskoga jezika i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.