Kako zakupiti kućicu u mostarskom ‘Zimskom gradu’?

zimski grad, Mostar

Grad Mostar ubrzano se priprema za još jedan zimski ‘Winterville’ . Organizatori su najavili kako će ove godine mostarski Zimski grad biti jedna velika pozornica na potezu od Musale i Korza do Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače oživljena nastupima plesnih skupina, glazbenika, akrobata i klaunova. Neizostavni dio cijele zimske atmosfere biti će kućice koje će Grad iznajmljivati za različite potrebe, piše Dnevni list

Ove godine od 1. prosinca kreće ‘Advent Wintervill’ i bit će stacioniran ispred Kosače gdje će se nalaziti dio kućica. Osim toga postojat će ‘Market by Wintervill’ koji počinje od 14. prosinca i prostirat će se na Šetalištu, Korzu i Musali. Kao poseban ovogodišnji projekt organizirat ćer se i ‘Magic Wintervill’ koji će biti stacioniran u parku gdje će se upriličiti posebna bajka s klizalištem za djecu odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova. U tu svrhu poslužit će 25 kućica koje je Gradska uprava nabavila za raspodjelu zainteresiranima a biti će postavljene na pet lokacija. Svi zainteresirani za ove kućice mogu aplicirati za njihov najam.

Licitacija za kućice

U tom cilju Grad Mostar pozvao je sve zainteresirane pravne i fizičke osobe da podnesu ponude za zakup kućica za izlaganje, prodaju i prezentaciju proizvoda i usluga za vrijeme zimskog grada „Winterville by Coca Cola-Market“ koji počinje 14. prosinca. Predviđeno radno vrijeme za ovaj dio ‘Zimskog grada’ je od 11:00 do 22:00 sati, dok je za doček Nove godine (31. 12. 2019.) i 01.01.2020. godine radno vrijeme od 11:00 do 02:00 sata narednog dana, objavljeno je iz Gradske uprave Mostar.

Kako se navodi u pozivu, zakupac kućice morati će poštovati navedeno radno vrijeme i raditi za vrijeme tog radnog vremena. Svako nepoštovanje radnog vremena i zatvaranje kućice u radnom vremenu, daje organizatoru pravo jednostrano raskinuti ugovor, uz zadržavanje uplaćenog iznosa zakupnine. Organizator daje u zakup drvene kućice površina od 4,00 m2 do 6,00 m2 za namjenu prodaje suvenira i rukotvorina i ugostiteljsku ponudu. Ugostiteljska ponuda podrazumijeva tradicionalne proizvode vezane uz božićno-novogodišnje praznike, kao kuhano vino, razne vrste čajeva, prirodne domaće likere, fritule, palačinke i druge slastice, razne vrste kobasica, tople sendviče i ostala jednostavna jela brze prehrane, kao i zdrave hrane. Kućice će imati električnu energiju samo za potrebe rasvjete i u druge svrhe se ne smije koristiti. Zakupac smije koristiti isključivo plin za grijanje i pripremanje hrane, a mora osigurati i vatrogasni aparat.

U skladu sa namjenom zakupac će imati mogućnost korištenja javne površine prema datim tehničkim uvjetima. Zakupcu nije dopušteno na vanjskim površinama ispred kućice postavljati vlastite uređaje i opremu bez odobrenja organizatora. Također, zakupcu nije dopušteno korištenje zvučnika za reproduciranje muzike u dijelu „Winterville-a“ gdje će organizator osigurati prigodnu muziku. Zakupci se moraju pridržavati ugovora koje je sklopio organizator sa sponzorima, o čemu će biti obaviješteni od strane organizatora.

Ponuditelj može istaknuti ponude za najviše dvije kućice (zasebno), ali može ostvariti pravo zakupa samo jedne (1) kućice. U slučaju da su dva ponuditelja istakla ponudu za istu kućicu, prednost ima ponuditelj koji je ponudio veću cijenu, navode iz Grada. Određen je minimalni iznos koji mora biti ponuđen, a konačna cijena biti će određena licitacijom. Tako je za suvenire / rukotvorine početni cijena 100,00 KM, za prodaju 300,00 KM a za ugostiteljstvo 500,00 KM.

Rok do petka

Uvid u grafički prilog „WINTEVILLE by Coca Cola – Market“ može se izvršiti svakim danom u vrijeme trajanja poziva u prostorijama Službe za gospodarstvo, u ulici Braće Fejića 51 do 22.11.2019. u vremenu od 11 do 13 sati. Sve informacije mogu se dobiti na telefone 036/505 531 i 036/505 539. Obrazac ponude može se preuzeti na web stranici Grada Mostara i u Centru za usluge građana Grada Mostara, Adema Buća 19, navedeno je iz Grada. Ponuđači su dužni ponudu dostaviti u zatvorenoj koverti adresiranoj na Grad Mostar, na adresu Hrvatskih branitelja broj 2, 88000 Mostar s naznakom „Ponuda za javni poziv „WINTERVILLE 2019““ do petka (22.11.2019.) u 14:00 h.