'Jaffa Igre bez granica' prvi put stižu u Mostar

igre, djeca, Mostar

Sportsko-zabavna manifestacija „Jaffa Igre bez granica” održat će se 18.10.2019. godine u sportskoj dvorani osnovne škole „S.S.Kranjčević” u Mostaru, od 12 do 16 sati. Na natjecanju će sudjelovati oko 600 mališana osnovnoškolskog uzrasta kao i oko 100 predškolaca iz Mostara.

Na ovaj način pokazat će svojim vršnjacima koliko je važno druženje, zabava, ali i sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života. Osim osnovaca, djece iz vrtića, kao i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupit će i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Mostara, iz udruge „Udruga za Down sindrom-Mostar”, kojima će biti doniran dio sredstava da unaprijede svoj rad.

„Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promovira sport i timski rad” – izjavila je koordinator projekta, Željka Gajić.

Autor sportskog sadržaja „Jaffa Igara bez granica” i profesor tjelesne kulture i sporta, Peđa Savić, istaknuo je da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, ali i jako bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

„U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u velikom broju gradova BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo da omasovimo sport, kroz zabavne igre bukvalno smo svakom djetetu omogućili da se bavi sportskom aktivnošću. Igre su prilagođene za svaki uzrast i pomno su osmišljene od tima stručnjaka iz oblasti sporta i zdravstva, jer nam je zdravo odrastanje djece na prvom mjestu”, naglasio je Peđa Savić.

U „Igrama” uživaju i roditelji i djeca, a osmijesi na njihovim licima i sreća tijekom natjecanja, ali i nakon završetka manifestacije, se zaista ne mogu opisati riječima – to se mora doživjeti na licu mjesta! Upravo iz ovih razloga, uz manifestaciju su brojni sponzori bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Osim natjecanja u zabavnim igrama koje su animatori smislili specijalno za ovu priliku, sve prisutne očekuje bogat revijalni program u sali za koji će biti zaduženi plesni klubovi i sportska udruženja. Sve posjetioce i navijače će dočekati brojne kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori „Jaffa Igara bez granica”. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje osigurane su nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade za sve natjecatelje. 

Prve „Igre bez granica” su održane u Banjoj Luci, u decembru 2018. godine, u dvorani „Obilićevo” i okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje.

Po završetku manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organiziraju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Banje Luke, „Igre” su održane u Prnjavoru gdje je sudjelovanje uzelo 470 mališana i preko 500 posjetitelja. Potom se najveseliji karavan dječije zabave „preselio” do Tuzle, gdje je preko 380 natjecatelja i duplo više posjetitelja uživalo u programu koji su organizatori pripremili. Naredna manifestacija održana je u Bijeljini a zatim u Brčkom na oduševljenje mališana osnovnih škola. Pred sam kraj školske godine „Igre“ su održane u Doboju a novu školsku godinu „Igre bez granica“ započele su u Trebinju. Do kraja godine manifestacija će se održati u Mostaru, Sarajevu i Banjoj Luci.

Dodatne informacije o manifestaciji i detalje o prijavama možete potražiti na web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.