Humanitarni bal Pravnog fakulteta pun pogodak, prikupljeno više od 10 000 KM za udrugu 'Susret'

udruga susret, humanitarni bal , ljetnikovac Radobolja

U ljetnikovcu Radobolja sinoć je održana humanitarna večer Pravnog fakulteta u organizaciji ELSA-e Mostar, Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Alumni kluba Pravnog fakulteta.  

Prikupljena su sredstva za udrugu roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama iz Čitluka – "Susret". Udruga je osnovana prije deset godina, a do sada su omogućili svakodnevni prijevoz djece u škole, rehabilitacijske centre i radionicu, te se brinu o njihovom liječenju i psiho-fizičkom razvoju.

“Dobrota je izbor. Dokažimo da možemo”, rekli su tijekom svečanog otvaranja organizatori plemenite akcije.

Želju za sudjelovanjem u pomoći napotrebnijima izrazilo je oko 250 uzvanika iz raznih sfera društvenog života, tu su bili odvjetnici, studenti, predstavnici studentskog zbora i mnogi drugi.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što večeras mogu biti ovdje s vama da svojim vremenom i energijom možemo iskazati svoje poštovanje i podršku jednoj doista posebnoj skupini u našoj široj društvenoj zajednici, a to su djeca s posebnim potrebama. Oni nas uče nekim najvažnijim životnim lekcijama, u spontanom susretu s njima učite živjeti u sadašnjem trenutku i bezuvjetnoj ljubavi”- rekla je Alena Jurić predstavnica Pravnog fakulteta SUM-a.

Predstavnik odvjetnika Mario Miletić zahvalio je svima na dolasku te rekao kako se nada da će humanitarni bal postati tradicija. “Ovo početak nečeg plemenitog i humanog” , dodao je.

“Zaista je predivan osjećaj znati kako je ono što je prije svega par mjeseci bila obična ideja na papiru večeras zapravo postalo  nešto opipljivo. U organizaciju ovog projekta upustili smo se kao amateri, ali u isto vrijeme srca punih ljubavi i s iskrenom željom da napravimo razliku, da pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna najviše”- rekla je Sara Petrović članica studentske organizacije ELSA-e.

Predstavnica udruge "Susret" Jasminka Vasilj objasnila je kako su i oni bili amateri kada su sjeli na kavu i započeli ovu priču. Dodala je kako su dogurali daleko zahvaljujući dobrim ljudima. “Uspješni smo zahvaljujući dobrim ljudima kao što ste vi večeras, pomoć običnog čovjeka je najveća pomoć koju ova udruga dobiva. Hvala vam u ime naše djece i u ime svih roditelja”- rekla je.

Mostarce je kroz večer zabavljala grupa Brotnjo, nakon čega se pristupilo humanitarnoj tomboli, izvlačenju 50 vrijednih nagrada.

Kako bi okupljenima dočarali kako izgleda rad udruge tijekom večeri je prikazan video o njihovom angažmanu, a tijekom osmominutnog filma prikupljene su donacije gostiju. Prihodom od tombole, donacijama sponzora i gostiju prikupljeno je preko 10 000 KM.  

Na kraju večeri iz organizacijskog tima su poručili kako je večer uspjela, te da je lijepo kada mladi pored formalnog pravničkog obrazovanja imaju empatiju prema najranjivijim skupinama društva.

Maja Ljubić, Hercegovina.info