FOTO  Hoće li se ponoviti 2012 godina: Očekuje se obilan snijeg oko Mostara

snijeg, Mostar, Mostar, Hercegovina, snijeg, ljeto, HGSS Mostar, Mostar, snijeg, vremenska prognoza, zima, minusi, Mostar, snijeg, snijeg, Mostar, Mostar, snijeg
Mostarski meteorolog Zoran Zadro, koji uređuje facebook stranicu Vremenska prognoza za HR i BiH, poznat po tome što je najavio obilni snijeg za Mostar u veljači 2012., za Prvi.tv je kazao kako se u gradu na Neretvi očekuje nastavak hladnog vremena uz povremene oborine.

"Sutra nas čeka novo naoblačenje do kraja dana i navečer oborine. Uglavnom kiša, iako u početku nije isključena pojava susnježice. U petak jaka južina i manje zatopljenje s kišom koja će biti obilnija. U okolnome gorju će padati obilniji snijeg. U subotu ujutro još kiša, u gorju i okolnim brdskim područjima susnježica i snijeg. U drugome dijelu subote smirivanje vremena. Zapuhat će umjerena bura", kazao je Zadro.

Pravodobno upozorenje

Što se tiče dugoročnijih prognoza postoje naznake za nove oborine od nedjelje i tijekom idućeg tjedna. Budući da će se zadržati hladno vrijeme ne isključuje se mogućnost snijega čak ni u Mostaru, koji se može po trenutnim prognozama izmjenjivati uz susnježicu te kišu.

"To su trendovi jutrošnjih prognoza, svakako da su moguće izmjene u prognozama. Za sada, ali za sada, nije izgledan scenarij iz 2012. godine. Iako je dugo razdoblje do kraja veljače, zime će još biti i svakako ni za takav scenarij se ne smije reći da je nemoguć. Dakle, opcija za snijeg postoji, obilan snijeg po trenutnim prognozama je manje ostvariv, ali ne smije se reći nemoguć. Ukoliko bude prijetio veći snijeg ili bilo koji drugi vremenski ekstrem svakako ću objaviti pravodobno upozorenje na stranici", kazao je Zadro za Prvi.tv.

U našoj galeriji pogledajte kako je bilo 2012 u Mostaru.

Sve slike u GALERIJI