FOTO  FSRE: Otvoren sajam zapošljavanja JobFair

FSRE , JobFAIR
JobFair je sajam poslova, na kojem se okupljaju poslodavci i studenti s ciljem prijave i intervjuiranja za posao. Osnovni cilj JobFair-a je izravan kontakt između studenata i poslodavaca.

Tijekom dva dana trajanja sajma posjetitelji će biti u mogućnosti razgovarati s predstavnicima tvrtki, informirati se o tome što poslodavci očekuju od njih te koje vještine su poželjne za njihovu struku. Na osnovu dobivenih informacija, studenti mogu dalje raditi na usavršavanju osobnog profila. Poslodavci sudjeluju kako bi zamijetili kandidate za postojeće ili buduće otvoreno radno mjesto. Također tu su s ciljem da se predstave kao poželjno radno okruženje i promoviraju svoju tvrtku, osim toga mogu obaviti brzo zaposlenje visoko kvalificiranih radnika.

Poslodavci će tijekom dva dana imati priliku da kroz izravnu komunikaciju s posjetiteljima sajma steknu uvid u stručnost mladih iz Bosne i Hercegovine i njihovu spremnost da budu konkurencija na sve zahtjevnijem tržištu rada. Za studente JobFair je prikladan način za prijavu kod nekoliko tvrtki i mogućnost za obavljanje neposrednog intervjua. 

U sklopu sajma održana je i biti će održana konferencija STIN - Studentski Tehnički INkubator. Studentski tehnički inkubator je zamišljen kao pomoć u edukaciji studenata na temu razvoja startup i poslovnih ideja, a koji se sastoji od organiziranja konferencije i radionica kao pomoć u realiziranju ideja studenata Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru /FSRE/.

Na uvodnoj konferenciji kroz različita predavanja i savjete profesionalaca pružila se podrška mladima koji imaju ambicije da započnu vlastiti biznis. 

hercegovina.info