FOTO  Udruga roditelja Naša djeca podijelila udžbenike, pribor i ruksake za 34 osnovca

Udruga roditelja Naša djeca 2014, Mostar

Udruga roditelja Naša djeca 2014 je Udruga koja djeluje već 5 godina a kao osnovni cilj ima promicanje važnosti uključivanja roditelja školske djece kao ravnopravnog partnera institucijama u procesu reforme obrazovnog sustava.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje Udruga roditelja Naša djeca 2014 provodi za poboljšanje životnih uvjeta obitelji je upravo i Akcija 4+ koju provodimo već nekoliko godina. Budući da je, svake godine, početak nove školske godine veliki teret u ekonomskom smislu za svaku obitelji jer zahtijeva izdvajanje značajnih sredstava iz kućnih budžeta, Udruga roditelja „Naša djeca 2014“ ovom akcijom želi ovim obiteljima omogućiti lakšu pripremu za novu školsku godinu. Akcija 4+ ima za cilj pomoć obiteljima sa četiri i više školaraca u (osnovnoj/srednjoj školi).

Razlog zbog čega smo se odlučili na ovu aktivnost je prije svega akcent na obiteljima koja imaju više od 4 djece u cilju promicanja nataliteta a ujedno i bolje skrbi zajednice kao i moralne podrške roditeljima.

Ove godine smo uputili Javni poziv obiteljima da prilože potrebne dokumente kako bi sudjelovali u Akciji 4+. Primili smo 34 zahtjeva od obitelji sa 4 i više djece u osnovnoj/srednjoj školi sa područja Mostara, Čapljine, Stoca i Čitluka. Uspjeli smo prikupiti donacije za 34 djeteta koja pohađaju osnovnu školu je ove godine započelo novu školsku godinu sa novim udžbenicima, ruksacima, bilježnicama i školskim priborom zahvaljujući upravo ovoj našoj akciji.

U proteklih nekoliko godina na ovaj način smo opremili više od 100 obitelji sa područja HNŽ.

Naša Udruga nema izvora financiranja jer nema plaćanja članarine, tako da ovisimo o volji dobrih ljudi. Stoga smo se, za realizaciju Akcije 4+, obratili potencijalnim donatorima, fizičkim i pravnim osobama, sa zamolbom za pomoć i podršku. Tako smo i ove godine ovu akciju uspjeli realizirati uz veliku i nesebičnu pomoć dobrih ljudi kao i firmi koje su nam donirale na razne načine bilo uplatom na naš žiro račun ili donacijom radnog materijala (udžbenici, bilježnice, torbe, školski pribor, i sl.).

Ovom prigodom želimo zahvaliti svima na sudjelovanju, bez obzira na visinu iznosa i vrijednost donacije i potvrditi da je dobro uvijek moguće ostvariti kada se u projekt uđe bez predrasuda i skrivenih namjera.

Ozarena lica i suze radosnice kod naših korisnika neka nam svima budu nagrada i poticaj da ovakve i slične akcije činimo i dalje.

Ovim projektom želimo naglasiti važnost djelovanja svakog pojedinca u izgradnji bolje, obrazovane budućnosti za svako dijete u našoj zajednici.

Nadamo se kako smo ovom akcijom potaknuli odgovorne osobe na odlučniji i konkretniji odnos prema obitelji te zaštiti prava djeteta kroz besplatno i kvalitetno osnovno obrazovanje, stoji u priopćenju Udruge roditelja 'Naša djeca 2014'.