FOTO  U Mostaru obilježen Dan državnosti na Partizanskom spomen-groblju

dan državnosti, Mostar

U sklopu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studenoga, brojna izaslanstva i građani Mostara odali su počast poginulim borcima NOR-a 1941-1945 i položili cvijeće na Partizanskom spomen-groblju u Mostaru.

Uz ostale, cvijeće su položili izaslanik Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić, federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko -neretvanske županije Šerif Špago.

Govoreći o značaju Dana državnosti BiH, Mušić je u izjavi za novinare kazao kako 25. studeni predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u povijesti BiH.

Obilježavanje ovoga datuma predstavlja za nas obvezu i čast. Posmatrano kroz povijest uvijek se napadalo na državnost BiH, međutim ona je uspijevala odoljeti zahvaljujući ljudima koji je doživljavaju istinski svojom i patriotima koji su zarad države i potkraj prošloga stoljeća dali mnoge živote- istaknuo je Mušić.

Istim povodom danas će biti položeno cvijeće i odana počasti šehidima i poginulim borcima obrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995., na mostarskim Šehitlucima, dok će u Narodnom pozorištu Mostar biti upriličena svečana akademija.