FOTO  Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru Twirla

Mostarske mažoretkinje sudjelovale na prestižnom seminaru Twirla

Mostarske mažoretkinje su od 17.10-20.10.2019.godine sudjelovale na seminaru mažoretkinja i twirlinga u Sloveniji,točnije Početrteku, Termama Olimia u organizaciji Slovenskog mažoret i twirling saveza MTZS kao jedini mažoret tim iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj seminar slovi kao jedan od prestižnih seminara upravo zbog kvalitete predavača koji su nosioci ovoga seminara a koji su svjetski prvaci u svojoj struci. Ovaj seminar se svake godine održava kao uvertira u plesnu sezonu te svojim polaznicima pruža jednu široku platetu novih vještina , znanja te svakog polaznika educira ne samo u plesnom smislu nego i podiže nivo fizičke spremnosti na jedan viši nivo.

Ove godine glavni predavač je bio svjetski prvak u twirlingu gosp.Suichi Kawazu iz Japana a uz njega tu su bili gosp.Tihomir Bendelja iz Hrvatske( twirl) zatim stručnjakinja za Jazz dance Živa Laterner te treneri sa DIF-a educirani isključivo za twirling od kojih bi istakli gosp.Leon Omerzu iz Slovenije. Mažoretkinje su jedan komplekasan vid aktivnosti za koji su potrebne ozbiljne kondicijske pripreme, vježbe koje su upravo za nas osmislili stručnjaci DIF-a za rad sa plesačima, i to isključivo specijaliziranim za mažoret i twirl ples. Radi se sa vrhunskim jazz dance učiteljima, kao i što se radi sa osnovama baleta. A uz sve to, najbolji svjetski stručnjaci i svjetski prvak u radu sa štapom za mažoretkinje , jedni su od predavača ovoga seminara. Kvaliteta i pravilan razvoj kako fizičke tako i psihičke pripreme za djevojke u našem timu Mostarskih mažoretkinja od iznimne nam je važnosti i ulažemo maksimalno u tom smjeru. Mostarske mažoretkinje su još u prošloj godini po prvi puta sudjelovale na ovom seminaru sa manjom delegacijom a ove godine smo ponosne što smo uspjele omogućiti većem dijelu svog seniorskog tima i trenerima da prisustvuju na ovom rekli bih jednom od najjačih seminara koje smo u svojoj karijeri imale prilike sudjelovati.

Mažoret ples sam po sebi jedna je specifična kombinacije plesa i sporta te kao u svakom sportu potrebna je disciplina, mnogo rada, fizičke spreme a ovaj seminar nas je dodatno educirao i dao nam vjetar u leđa da samo napredovanjem možemo postići vrhunske rezultate .

Odlazak na ovaj seminar smo uspjele realizirati zahvaljujući Ministarstvu civilnih poslova BIH koji je prepoznao kvalitet našeg rada te smo im iznimno zahvalni na potpori koju nam pružaju.