FOTO  Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru uručio 225 diploma

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru uručio 225 diploma
U nazočnosti roditelja, rodbine, prijatelja, kolega i profesora dekanica Ekonomskog fakulteta Mila Gadžić uz dodjelu diploma promovirala je 102 Bachelora ekonomije koji su završili četverogodišnji preddiplomski studij, 44 stručna prvostupnika, odnosno Bachelora ekonomije koji su završili trogodišnji stručni studij, 8 magistara ekonomije koji su završili dvogodišnji diplomski studij, te 71 magistar ekonomije sa završenim jednogodišnjim diplomskim studijem, prenosi pogled.ba.

„Ovo je poseban dan za naš fakultet, za vas drage diplomantice i diplomanti, vaše roditelje, rodbinu i prijatelje, jer danas slavimo zajedno formalnu potvrdu uspješnog završetka jednog lijepog životnog razdoblja. Diplome su potvrda vaših zalaganja, sposobnosti i ustrajnosti u ostvarenju jednog od ciljeva na putu vlastite afirmacije. One su dokaz vaših vlastitih htijenja i rada, ali i velike podrške obitelji , prijatelja, kolega i vaših poslodavaca. Dio vašeg uspjeha pripada i nastavnicima i mentorima, svima njima velika hvala. Danas formalno ispraćamo novu generaciju ekonomista koji trebaju znati odgovoriti svim izazovima s kojima se susrećemo na putu izgradnje boljega društva jačanja gospodarske konkurentnosti i integracije u europske i globalne ekonomske i društvene tokove. Zato je za sve nas ovo poseban dan, kojim pokazujemo smisao našeg postojanja i rezultate zajedničkog višegodišnjeg rada, te uručujemo diplome o završenom stupnju obrazovanja", kazala je dekanica Gadžić .

Čestitavši diplomantima na stečenim diplomama titulama i znanjima poželjela je uspjeh u novom životnom poglavlju, ali i pozvala na daljnje usavršavanje koje je sukladno vremenu življenja potrebno uvijek nadograđivati.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Zoran Tomić je kazao kako je ovo trenutak pobjede upornosti i znanja.

„Ova svečanost simbolizira jedan kraj, ali i početak nečega novoga.Početak ne samo vašeg životnog puta nego i početak naše nove suradnje bilo da je riječ o prvostupnicima ili magistrima struke.Naše zajedničko djelovanje, to jest ugovor koji smo potpisali onog dana kada ste se odlučili studirati na Sveučilištu u Mostaru, u ovom slučaju Ekonomskom fakultetu ne smije prestati, biti razvrgnuti i bačen u zaborav, bio bi to poraz sviju nas.Naša suradnja se treba razvijati i dalje i želimo čuti vas jer želimo znati što je potrebno ispraviti , recite nam što je bilo dobro kako bismo to učinili još boljim, recite nam što je bilo izvrsno kako bismo to izvrsno zadržali i usavršavali. Naša i vaša pobjeda i potpuno ostvarenje misije Sveučilišta u Mostaru bit će ukoliko vi, kao budući djelatnici u gospodarskom sektoru , kao privatni poduzetnici, na radnom mjestu, u upravi ili negdje drugo zadržite vezu sa Sveučilištem, budete širili glas o Sveučilištu i Ekonomskom fakultetu, budete sudjelovali na projektima na Sveučilištu. Naravno s druge strane ukoliko mi koji ostajemo izravno vezani za ovu instituciju budemo vama na usluzi.Želimo da vrata Sveučilišta i Ekonomskog fakulteta uvijek za vas budu otvorena, jer vi ste Fakultet, vi ste Sveučilište", poručio je rektor Tomić.