FOTO  Ekološka akcija na Buni: Mještanima dodijeljene korpe za otpad

korpe , otpad, Buna, Mostar

U sklopu ekološke akcije koju provodi ATU Bona, Buna danas je u Domu kulture na Buni upriličena dodjela korpi za otpad za dvadeset kućanstava.

Nakon što su na inicijativu mještana Bune uklonjeni zeleni otoci kontejnerima za otpad, odvoz otpada se vratio na stari režim, a to je po kućanstvima i ulicama.

Želeći pripomoći na svaki mogući način da ovakav sustav odvoza otpada trajno funkcionira ATU Bona, Buna (Agroekološka turistička udruga Bona, Buna) se odlučila i provela u djelo projekt nabave 20 vanjskih korpi za otpad veličine 120 l i 240l za dvadeset kućanstava na Buni.

Ovo je samo jedan u nizu ovakvih projekata koje ATU Bona, Buna provodi i namjerava provoditi s ciljem podizanja svijesti žitelja Bune prema ekologiji i s ciljem potpore trajno održivom sustavu odvoza otpada po kućanstvima, te uključenosti žitelja u redovitom izmirivanju svojih obveza prema JP Parkovi.

Vizija i ključ razvoja Bune leži u činjenici da je Buna turističko mjesto kojemu treba oživjeti turistički duh, a zeleni otoci s kontejnerima se više ne uklapaju u takvu viziju razvoja Bune, jer su se u njima i oko njih nakupljale prevelike količine otpada kojega, realno, nisu odložili samo mještani za čije su kvartove bili lokacijski i namijenjeni.

Svjesni te činjenice članovi ATU Bona, Buna su došli do zaključka da je potrebno na svaki mogući način pripomoći trajno održivom sustavu odvoza otpada po kućanstvima.
ATU Bona, Buna će u okviru svojih mogućnosti, nastaviti provoditi ovakve ili slične akcije, kao doprinos životu žitelja Bune u čišćem i ugodnijem okolišu.