Bešlić: Mislim da se Aluminij neće ugasiti

Ljubo Bešlić, Mostar, Ljubo Bešlić
Mostarski gradonačelnik i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg došli su iza 11 sati na mjesto gdje su radnici Aluminija jutros blokirali magistralnu cestu M-17 zbog čega su se južno od Mostara stvorile kilometarske kolone.

Bešlić i Herceg poručili su kako problem Aluminija nije u nadležnosti gradskih i županijskih vlasti, ali su svojim dolaskom željeli pokazati radnicima Aluminija da nisu sami.

- Jutros sam imao sastanak s premijerom Novalićem, koji mi je obećao da će najvjerojatnije u petak biti izvanredna sjednica Vlade FBiH. Rekao sam da je petak možda prekasno, a on je rekao da misli da petak nije prekasno, da će se pokušati naći rješenje i da ima jedna firma iz Dubaija i jedna iz Engleske zainteresirana za privatizaciju Aluminija - izjavio je Bešlić.

Dodao je kako misli da se Aluminij neće danas ugasiti.

Nevenko Herceg poručio je kako Aluminij nije značajan samo za Mostar i Hercegovu, već i za cijelu državu.

- Svi će trpjeti posljedice ako se dogodi ono najgore. Federacija BiH ne može biti nekome majka, a nekome maćeha. Ako se može nekom davati povlaštena struja, može i Aluminiju - kazao je Herceg te pozvao radnike za još malo strpljenja kako bi se pronašlo rješenje.

Predstavnici radnika izrazili su bojazan da će Aluminij večeras u ponoć biti iskopčan s električne mreže što bi bio kraj nekadašnjeg giganta. Zatražili su jamstva da se to neće dogoditi, istaknuvši kako se neće povući s prometnice dok ne dobiju ta jamstva.

(fena)