Andrea Žulj studentica na FPMOZ-u: Zahvaljujući fakultetu dobila sam prigodu raditi u struci

Andrea Žulj , FPMOZ, vrtić sportić, Mostar

Naime, Andrea se kao studentica pokazala kao uspješnja u obavljanju prakse u vrtiću, te je kao takva dobila ponudu za posao koju naravno nije odbila.

Evo što o svemu tome kaže za naš portal HERCEGOVINA.info.

Predstavite se čitateljima našeg portala

Odmah na početku da pozdravim sve čitatelje Vašega portala. Zovem se Andrea Žulj, studentica sam diplomskog studija Predškolskog odgoja na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru.

 Koji su razlozi odabira studija na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti ?

Kada sam završila srednju školu i trebala upisati fakultet, imala sam puno želja što odabrati, ali sve te moje želje nekako su se svele na jedan fakultet, na jedan studij, na predškolski odgoj. Uvijek sam voljela djecu igrati se s njima, ali tek nakon što sam upisala ovaj studij, shvatila sam koliko je ovo zahtjevna profesija. Međutim, nisam se niti malo pokajala zbog svog odabira.

Što vam je bila najveća motivacija tijekom studija?

Moja najveća motivacija tijekom studija bila mi je uspjeh u radu, učiti kako uspjeti u svojoj profesiji. Puno ljudi, koji bi me pitali što studiram, često bi se nasmijali i rekli kako ću „samo" čuvati djecu, međutim oni ne znaju koliko je to zahtjevno zanimanje, te kako naš posao nije čuvati djecu nego ih odgajati u svakom smislu te riječi.

 Jesu li vam profesori i asistenti izlazili u susret tijekom vašeg studija?

Svakako, svaki od profesora i asistenata na fakultetu ima drugačiji način rada. Mislim kako svi oni imaju isti cilj, a to je prenijeti nam svoja znanja i životna iskustva.

Obzirom da počinjete s radom u dječjem vrtiću Sportić u Mostaru, možete li nam reći kako ste dobili prigodu raditi u struci?

Prigodu za rad u dječjem vrtiću " Sportić" dobila sam kao studentica koja se pokazala uspješna u obavljanju stručno-pedagoške prakse. Naime, na svakoj godini studija Fakultet nas upućuje na obavljanje stručno-pedagoške prakse u vrtiće, škole, što je jako dobro jer tako dobijemo prigodu više naučiti i usavršiti se u svom radu, a evo u mom slučaju to je rezultiralo i radnim mjestom u struci. Smatram kako je Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti na čelu sa dekanom prof. Vasiljem, napravio odličnu stvar time što surađuju sa pedagoških ustanovama. Dakako takvu suradnju treba nastaviti i širiti, na dobrobit svih, a ponajviše nas studenata budućih djelatnika tih ustanova.

Za kraj, poruka sadašnjim ali i budućim studentima

Moja poruka sadašnjim i budućim studentima je kako trebaju upisati one studije u kojima se najviše pronalaze, biti uporni u učenju i usavršavanju, te iskoristiti svaku prigodu za radom i dokazivanjem, jer time stječu i dobre preporuke za angažiranjem u svojoj struci, kao što je to bio slučaj sa mnom.

U ime portala zahvaljujemo se Andrei na razgovoru i želimo joj  uspjeh u radu.

HERCEGOVINA.info