Agonija djelatnika hotela Ero se nastavlja...

Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, prodaja, nekretnine, HAZU, Mostar, hotel, Hotel Ero, Mostar, Hotel Ero, Hotel Ero, prodaja, pokušaj, Hotel Ero, Hotel Ero, Vlada HNŽ, kupovina, Mostar, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, prodaja, Hotel Ero, djelatnici , Vlada HNŽ, Hotel Ero, Federalni premijer Novalić , Vlada HNŽ, Vlada HNŽ, Hotel Ero, Hotel Ero, novi dom , Vlada HNŽ, Hotel Ero

Kako doznajemo, djelatnici su nastavili sa dežurstvima u zgradi hotela u nadi da će se skoro riješiti njihov status.

01.12.2017.godine hotel je prestao sa poslovanjem, jer je zbog blokade računa i velikih dugovanja onemogućen da nastavi sa radom.

Velika dugovanja odnose se i na neisplaćene osobne dohotke, kao i neplaćeni doprinosi za 60 uposlenika, za posljednjih nekoliko godina poslovanja.

Djelatnici su u nezavidnom položaju, jer su, ne svojom krivicom ostali u nerješenom statusu.

Naime, hotel je poslovao 25 godina u zgradi koja je u vlasništvu MIO/PIO koji je raspisao tender o prodaji zgrade. Na osnovu ponude od 10,5 miliona KM, pojavljuje se kao kupac HNŽ/HNK koji je usvojio Nacrt za kupovinu koji do danas još nije potpisan niti ostvaren.

Postavlja se pitanje, tko će preuzeti odgovornost za djelatnike, jer i pored obećanja da će budući kupac u ovom slučaju HNŽ/HNK, koji još uvijek nije potpisao kupoprodajni ugovor, ne želi preuzeti odgovornost za iste, mada postoji Program za zbrinjavanje koji je napravio Nezavisni sindikat zaposlenika hotel Ero, uz suglasnost MIO/PIO, a odobrila Vlada Federacije BIH još 2013.godine.

Kako doznajemo pokrenut je predstečajni postupak, kako bi se izmirila dugovanja prema dobavljačima, što dovodi do zaključka, da će u slučaju proglašenja stečaja djelatnicima biti zaključen radni odnos, te će isti završiti na Birou za zapošljavanje.

A kako žive djelatnici bez osobnog dohotka i zdravstvene skrbi, znaju samo djelatnici i njihove obitelji...