Masakr u Bratislavi: Ubijeno 7, a teško ranjeno 20! Luđak pucao s prozora po ljudima na ulici!

ubojstvo

Slovačka novinska agencija TASR navodi kako se pucnjava dogodila nešto prije 10 sati u sjeverozapadnoj četvrti Devinska Nova Ves, na križnju ulica Pavla Horova te Štefana Králika. U toj četvrti inače živi velik broj Hrvata.

Prve informacije govorile su kako je bila riječ o trojici napadača od kojih je najmlađi bio 15-godišnjak ovisan o drogama, no kasnije je zaključeno kako je samo 15-godišnjak pucao.

Uglavnom se radi o ozlijedama nogu i prsa - objasnio je Domicnic Sulkov, operater u slovačkoj Službi za hitne intervencije.

Neimenovani je napadač, navodi se, u jednom trenutku samo počeo pucati po nedužnim građanima kroz prozore te na ulici. Slovački mediji ističu kako je napadač koristio automatsku pušku, a svjedoci navode kako je bio pod utjecajem alkohola. Nakon dolaska policije na mjesto zločina pucnjava je prestala, no 15-godišnajk nije uhvaćen i ne zna se gdje je.

Prema prvim vijestima, ubojica se zabarikadirao u jednoj školskoj zgradi gdje je počinio samoubojstvo, no policija nije željela potvrditi tu informaciju.

Policija je u potpunosti blokirala kobnu četvrt. Pripadnici redarstvenih snaga nadziru sve ulaze i izlaze i mole građane da ne izlaze iz kuća te da budu na oprezu kao i da ne puštaju nikoga u domove.

Policija za sada nema nikakvih komentara oko pucnjave.

izvor: jutarnji list