Makarska: Ne prestaju maltretiranja prodavačice: 'Sad si ljubazna, a znam da nisi i da mrziš Bosance'

Prodavačica Kata je to, naravno, za "Slobodnu Dalmaciju" demantirala, ali ipak trpi razne neugodnosti. Prodavačica je u šoku i radi u suzama, piše slobodna-dalmacija.

Čekat ćemo te i istući...

Nakon što su joj dva muškarca oko 23 sata prije dvije večeri zaprijetila da će je sačekati i istući te porazbijati kiosk, u ponedjeljak ujutro uslijedile su žešće uvrede mlađeg muškarca, koji se njezinoj kolegici u drugom kiosku predstavio kao novinar "Dnevnog avaza". Susjedi su pozvali policiju koja je prodavačicu saslušala, a "Slobodnu Dalmaciju" o svemu je izvijestila grupa mladih koji u neposrednom susjedstvu prodavačice u spornom kiosku iznajmljuju brodove ili rade kao animatori.

- Čovjek se u ponedjeljak ujutro približio kiosku i čekao da sve mušterije budu poslužene. Onda je prišao i obratio joj se riječima: "Sad si ljubazna, a znam da nisi, da mrziš Bosance i da si gadura." Upitao ju je zašto "Dnevni avaz" ne stoji pored "Jutarnjeg lista" i drugih hrvatskih novina, na što je prodavačica odgovorila da strane novine imaju svoje mjesto na stalaži. Ovaj joj je na to zaprijetio da ima vezu u Zagrebu i da će sve učiniti da se ona otjera s posla, samo neka se usudi dati novu izjavu za novine. Zatim je krenuo rukom prema njoj unutra, kao da će je ščepati. Prodavačica se uplašila, istrčala vani preko šetnice do nas - ispričao je Luka Buljubašić.

Ničim nije zaslužila

- Gospođa je iz Prozora, i to da bi ona ikoga uvrijedila da je Bosanac, notorna je glupost. Osim toga, od prvoga dana otkako smo tu zajedno na plaži, vidimo s koliko ljubaznosti poslužuje mušterije i na kakav se način ophodi. Nikada ni mene ni ostale koji tu radimo nije upitala odakle smo ili da je uputila ijednu pogrešnu riječ. Nema šanse da bi gledala odakle je tko - kazao nam je Saša iz Doboja, animator na plaži. I ostali su u razgovoru tvrdili kako je muškarac došao s tendencijom da je isprovocira ne bi li ona nešto rekla.

- Žena ničim nije zaslužila da je se terorizira i napada. Nisam je mogao gledati kako joj suze kapaju i kako se trese, a došla je jadna zaraditi za kruh. Netko tko je zadrt može je stvarno dočekati nakon posla i napasti je. Zato bi policija morala češće patrolirati plažom - dodaje Saša. - Bosanci su nama dragi gosti, ako netko naleti tako isfrustriran, to nema nikakve veze s nacionalnom netrpeljivošću. Nama su svi gosti dobrodošli - ističe Luka, a Mario Bulatović poziva nadležne da zaustave agoniju koju žena bez razloga proživljava.