Majka srpske voditeljice koja se ubila prije godinu dana, progovorila o detaljima te kobne večeri

ispovijest

Prije godinu dana regionalnim medijima odjeknula je vijest o samoubojstvu 25-godišnje srpske manekenke i voditeljice Marije Ćurčić.

Marija iza sebe nije ostavila nikakvo oproštajno pismo, a u iznajmljenom stanu su je pronašli njeni roditelji koji su se zabrinuli jer im se nije javljala na telefon.

Njena majka Anne Marie Ćurčić otkrila je sve detalje te kobne večeri godinu dana nakon kćerine smrti.

Za Noizz je ispričala kako su te večeri obiteljski trebali otići u kino - ona, njen suprug i njihove dvije kćeri Jelena i Marija. Marija joj nije odgovarala na poruku, no majka se nije previše zabrinula jer je imala običaj odgovarati satima kasnije. Tek kad im se javila njena najbolja prijateljica, koja nije mogla doći do Marije, a zatim i njen bivši dečko, odlučili su otići do njenog stana i provjeriti što se događa.

"U nekom trenutku, oko 17:30 me zvala njena prijateljica da me pita jesmo li se čule. Onda me s istim pitanjem zvao i njen bivši dečko. Tada smo nas dvoje, muž i ja, bili kod kuće.

Znam da je radila prethodne večeri i da je možda otišla na neki after ili tko zna koju je kombinaciju imala. Onda smo, čisto reda radi, bili u fazonu da skoknemo do nje. Ključ nismo imali, ali je Marija živjela u stanu naše kolegice pa smo računali da ćemo se snaći. Kada smo krenuli, Jelena je usput završila s obavezama, pa smo pokupili i nju i otišli do Marijinog stana", ispričala je Anne Marie.

Dugo su joj zvonili na vratima, a počeli su se brinuti tek kad je stigao njen bivši dečko koji je locirao Marijin mobitel, od kojega se nije odvajala.

"Briga je počela onog trenutka kada smo shvatili da je njen telefon u stanu, ali to i dalje nije bilo ništa posebno. Nije nam ni na kraj pameti bilo što se događa. Čudna je to situacija, ali bože moj", govori ona.

Kako ni vlasnica stana nije mogla pronaći rezervni ključ, pozvali su bravara kojem je trebalo sat vremena da otključa vrata.

"Na svakakve načine smo se dovijali da bismo mogli ući unutra. Kako je stan u potkrovlju, razmišljali smo bismo li mogli ući u stan preko krova. Susjeda je predložila da probamo preko terase ili krova, ali smo od toga odustali, jer se plašim da bi tragedija bila mnogo veća. Na kraju je bravar, ipak, uspio obiti vrata", ispričala je.

Unutra ih je dočekao strašan prizor koji im je, govori, svima zauvijek promijenio život.

"I ti sada trebaš preživjeti sve to. Iskreno, najviše volim trenutak neposredno pred buđenje, kada još uvijek nisam svjesna, jer je to jedini trenutak kada imam nekakav mir. Čim mozak počne funkcionirati, ja znam što živim. Ja više nisam ja. Nitko od nas nije ono što je bio do tog 11. studenog", rekla je Anne Marie.

"Stalno mislim da je na putu, da će se vratiti"

Nakon što su u stanu pronašli tijelo svoje kćeri, pozvali su policiju i hitnu pomoć.

"Prvo policija, pa dok stigne hitna pomoć, pa dok se završi ta papirologija. Mi smo odande izašli oko 2 ujutro. Odatle smo izašli kao zombiji, sve smo radili mehanički. Došli smo kući i legli smo svi zajedno u krevet. Oni su (muž i kćerka) vremenom nekako i zaspali, ali ja nisam. Mozak samo što mi nije eksplodirao. Ti zapravo i ne možeš razumjeti što se događa. Tvoj mozak kao sve zna, ali evo godina je prošla, a ja sam emotivno i dalje u stanju šoka.

Kažu da proces žalovanja ima svoje faze, ali ja stalno imam utisak da je ona tu. Da je na putu negdje, da će sad doći. Tu je. Očito je da znam što se dogodilo, ali je do te mjere... Kako da se nosiš s time? Kako da prihvatiš? Da je bilo nekih naznaka, da je bila depresivna, da je bilo nešto...

Ne bi ni tada bilo okej, ali taj čin se toliko kosi s time što Marija jest... I ja odgovor na to pitanje nemam niti ću ga ikada imati", zaključila je Marie.