Vidimo se dogodine na festivalu filmske glume u Mostaru

dani filma mostar
Prema očekivanjima, nagrađivani film "Zvizdan" izazvao je ogromno zanimanje mostarske publike koja je ispunila veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. "Zvizdan" govori o ljubavi među ljudima različitih nacionalnosti, a uz ostale, osvojio je nagradu za najbolji film u kategoriji ‘Un Certain Regard' na filmskom festivalu u Cannesu.

Film u Mostaru

"Završeni su i 9. dani filma Mostar, a mi već od sutra počinjemo raditi na 10. jubilarnim danima filma Mostar i na snimanju igranog filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima' koji ćemo prema scenariju Josipa Mlakića, pod redateljskom palicom Kristijana Milića, snimati u Mostaru", kazao je direktor Dana filma Slaven Knezović. Sa zatvaranjem 9. dana filma Mostar, kako je kazao Knezović, zaokružuje se jedna filmska revija, a za godinu dana, odnosno na deseti rođendan mostarski filmski događaj, kako je najavio, trebao bi biti pravi ‘Festival filmske glume Mostar'. "Cilj mi je ovdje okupiti kolege glumce te da Mostar pretvorimo u grad filmskih glumaca", kazao je Knezović uvjeren kako je već nadomak ostvarenja postavljenog cilja. Deveto izdanje Dana filma Mostar u trajanju od 29. listopada do 2. studenoga u Mostar je donijelo devet filmova iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Pored filmova "Zvizdan" i "Ljubav ili smrt", tijekom petodnevne manifestacije prikazani su filmovi "Takva su pravila" redatelja Ognjena Sviličića, "Svinjari" redatelja Ivana Livakovića, "Imena višnje" redatelja Branka Schmidta, "Bit ćemo prvaci sveta" redatelja Darka Bajića, "Gorčilo..." redatelja Milana Karadžića, "Ničije dijete" Vuka Ršumovića i film "Hiljadarka" Nenada Đurića kojim je ova petodnevna manifestacija i otvorena.

Dokumentarac

Redatelj Hiljadarke u Mostaru je boravio od otvaranja do zatvaranja Dana filma te počeo snimati dokumentarac u kojem će biti zastupljeni Dani filma.

vecernji list