U Sarajevo stiže film "Sve je bio dobar san - Le "Frenchie" de Vukowar"

Sve je bio dobar san, film, Sve je bio dobar san, film, Dubrovnik, Sve je bio dobar san, priznanje, film, Sve je bio dobar san, film, nagrada, grčka, Sve je bio dobar san, grčka, film, Sve je bio dobar san, Vukovar, Sarajevo, Sve je bio dobar san, film, HTV, Sve je bio dobar san, Mostar, film
...., s početkom u 20:00 na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu (Josipa Stadlera 5)., održati će se sarajevska premijera dugometražnog dokumentarnog filma „SVE JE BIO DOBAR SAN" (Le "Frenchie" de Vukowar) redatelja Branka Ištvančića, koji je kod struke i publike izaziva golem interes i pohvale.

Potresan, intiman i dirljiv dokumentarac "Sve je bio dobar san" proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak Francuza Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier. Ona traga za posmrtnim ostacima svojeg sina, ali i podacima koji govore o njemu od dolaska u Hrvatsku pa do odlaska u ratni pakao Vukovara.

Nakon što je uvršten među deset finalista u konkurenciji za uglednu nagradu URTI Grand Prix for Autor's Documentary u Francuskoj. Film je nagrađen nagradama Grand Prix, za najbolji film, za najbolju režiju i najbolju glazbu na festivalu Trsat u Hrvatskoj i nagradom za najbolji dokumentarac na međunarodnom festivalu Beyond the Borders u Grčkoj.

Dokumentarni film "Sve je bio dobar san" redatelja Branka Ištvančića uvršten je u selekciju prestižnog IDFA Docs for Sale programa koji će se odvijati za vrijeme ovogodišnjeg IDFA Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 16. do 27. studenog 2016. u Amsterdamu u Nizozemskoj, a koji predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi i svijetu.

IDFA Docs for Sale je sajam namijenjen predstavljanju završenih dokumentarnih filmova pred 300-njak stranih televizijskih kupaca, prodajnih zastupnika, distributera i festivalskih selektora koji će se sastati na IDFA festivalu u Amsterdamu i pregledavati izbor iz najnovije i najbolje produkcije dokumentarističkih ostvarenja dostupnih na međunarodnom tržištu.

Film je izazvao neviđen interes, prikazivan je u kinima diljem Hrvatske, pogledalo ga je više od 10 000 gledatelja što je izniman rezultat za jedan domaći dokumentarac. Kako je u potpunosti rađen kao autorsko djelo a nije dobio sredstva najpozvanijih institucija za poticanje ovakve vrste filmskog stvaralaštva u nas, Ministarstvo branitelja, Zaklada Adris i Vukovarsko srijemska županija prepoznali su kvalitetu i značaj ovog filma i pružili potporu bez koje bi teško bilo ovaj film napraviti.

Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. godine u prepunoj dvorani kina Europa u Zagrebu, a potom u kino dvoranama diljem Hrvatske.

Projekciji filma u gradu Sarajevu prisustvovat će izvršni producent Antun Ivanković i predstojnik ureda Vukovarsko - srijemskog župana Marinko Beljo.

Ulaz na premijeru je besplatan!