FOTO  U nedjelju osma smotra klapa u Neumu

Neum

Ove godine, na već tradicionalnom klapskom druženju u Neumu, nastupiti će šest klapa.
Ženska klapa Cesarice iz Zagreba, ove je godine sudjelovala na omiškom festivalu klapa i to na večeri novih skladbi gdje je osvojila prvu nagradu žirija.
I klapa Petrada iz Zagreba koja će ove godine razveseliti neumske zaljubljenike u klapsku pjesmu, u Omišu je nastupila na večeri novih skladbi, a prije nego li će zapivati Neumu, na najprestižnijem klapskom natjecanju, nastupila je i muška klapa Korda iz Lumbarde.
Klapa Stine iz Zagreba ove će se godine po prvi put predstaviti Neumu, a zanimljivo je istaknuti da je i ova klapa nastupila na omiškom festivalu;također prvi put.
Ove godine na neumskoj smotri klapa, boje juga će braniti dvije klape sa obje strane granice; povratnici na neumski glazbeni susret,klapa Signum iz Čapljine, te, mogli bi reći, već domaća klapa, Staglin iz susjednog Slanog.
Osma smotra klapa u Neumu, imati će i posebnog gosta, mladog tenora sjajne budućnosti, Viktora Čandrlića, a kao voditelj/predstavljač i ove će godine pred publiku stati ponajbolji hrvatski bas, član već legendarne klape Nostalgija, Ivo Raič.

Podsjetimo još za kraj kako ulaznica za smotru iznosi 5 KM i kupuje se na sam dan smotre na ulazu u ljetno kino.

Šest klapa, četiri zagrijale grla u Omišu, jedan perspektivni mladi glas i najdublje grlo Nostalgije; može li bolja pozivnica? Dođite do Neuma u nedjelju i okrijepite dušu klapskom pjesmom!