FOTO  Tijarica: Dani pure komina i bronzina

Tijarica, Dani pure komina i bronzina

Manifestacija počinje u petak 29.07.2016 godine dramskom predstavom društva za očuvanje kulturne baštine Košute, dramska sekcija Šom koja izvodi predstavu Ta nije zbožije strane u 19. sati i 30. min ispred škole u Tijarici.

U subotu s početkom u 18. sati i 30. minuta kreću pripreme za kruv ispod peke, izmetanje i pravjenje masla, kuhanje pure, raštike, juhe od pivca i pečenje uštipaka, kao što su nekada radili naši stari.

Za 19. sati zakazan je svečani mimohod svih sudionika koji će predvoditi Triljske mažuretkinje, a nastupit će tu kulturno umjetnička društva i udruge: Kud Tijara Tijarica, kud Krenica Gala, Hkud Sveti Ivan krstitelj Ružić BiH, Hkud Jare Široki brijeg BiH, Kud Lukavica BiH, Kud Sveti Mihovil Galovac Zadar, Udruga za očuvanje baštine cetinskoga kraja, Udruga reraša i guslara Otok, pivači gangaši Radobilja župe Katuni Kreševo i bile ruže Imotski.

Poslije kulturno umjetničkoga programa sljedi koncert Mladena Grdovića. Priprema se i bogata gastronomska ponuda pečene janjetina, ćevapa i naravno Sinjskih uštipaka.

Ovim putem pozivam Sinjane, Imoćane i Hercegovce i sve ostale da dođu u što većem broju jer zabava je zagarantirana.

Tekst i foto by:Ivica Lozina