Skandalozno: Clintu Eastvodu zabranjeno snimati film o Željku Komšiću

Zabranu je potpisao glasnogovornik SDP-a Damir Hadžić koji je ministar bez lisnice u sjeni vlade u sjeni svoga šefa Zlatka Lagumdžije.

Kao što je poznato slavni glumac svake godine pronađe ličnost u svijetu po kome snimi film iz serijala Prljavi Hari. Ovaj nastavak serijala  u kome se trebao predstaviti lik i djelo Željka Komšića nažalost neće ugledati svjetlo dana zbog zabrane snimanja. Kako neslužbeno doznajemo od izvora bliskom SDP-u zabrana je potpisana na zahtjev udruženja građana Država za čovjeka koje ne prihvata scenarij filma u kome njihovog počasnog predsjednika poistovjećuju sa likom Prljavog Harija.

U ekskluzivnoj izjavi za naš portal Clint Eastwood je izjavio da je neugodno iznenađen odlukom gospodina ministra iz sjene, te da se nada da će sa ta zabrana ukinuti nakon velikog prosvjeda koji se održao Ispred Muzeja sarajevskog atentata u organizaciji nevladine organizacije» Stopama Gavrila Principa». Prosvjednici su tražili da vlada u sjeni izađe na svjetlo dana sa razlozima zabrane i da se slavnom glumcu dopusti snimanje filma.

Na drugom dijelu čaršije u nešto manjem broju okupili su se zagovornici zabrane, a pored udruženja građana Država za čovjeka, zabranu je podržala i «Udruga boraca Željko brani Zlatka, Zlatko brani Sarajevo». Njihove zahtjeve je pročitao Gavrilo Grahovac bivši ministar iz vremena kada je postojala Federacija BiH. Ove Udruge ne žele da se snima film po scenariju koji se pojavio u medijima, a po kojima je njihov idol prikazan u negativnom kontekstu pogotovo dio filma koji govori o njegovom izboru za člana predsjedništva EX BiH.

Kako će se sve završiti ostaje nam da sačekamo desetak dana kada će biti donesena odluka Vrhovnog suda saveza država bivše BiH. Sam redatelj kaže da ukoliko zabrana ostane na snazi ima alternativu i otputovat će  na Kosovo gdje će snimiti film o liku i djelu Sejde Bajramovića. Za razliku od ovdašnjih ministara  sjene, na Kosovu čekaju otvorenih ruku Clinta i njegov film.

Sarajevo, ljeta gospodnjeg 2015.godine

PS. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna .

hercegovina.info