FOTO  Sarajevo: U nedjelju Uskrsni koncert u katedrali

sarajevo

U nedjelju 23. travnja, na Mali Uskrs, s početkom u 19 sati, u katedrali Presvetog Srca Isusova, Hrvatsko kulturno društvo Napredak - Glavna podružnica Mostar i Katedralni mješoviti zbor „Marija" iz Mostara, priređuju Uskrsni koncert.

Na koncertu će pod ravnanjem prof. don Nike Luburića nastupiti: solistica Opere Narodnog pozorišta Sarajevo i bivša Napretkova stipendistica, sopranistica Katarina Kikić; student Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora „Marija", tenor Željko Drljo; bariton, koji je više puta nastupao sa solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor „Marija", koji broji oko 50 članova, uz orguljašku potporu doc. mr. art. Katje Krolo-Šarac, profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Na programu koncerta su tradicionalne uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora. Vrata sarajevske prvostolnice su svima otvorena. Svi ste dobro došli. Organizatori ističu da su pripremili dobar koncert kojim vjernicima i svim ljudima dobre volje žele čestitati Uskrs i podariti im lijep kulturni i glazbeni ugođaj.