Ravanjski ljetni dani kulture 2018

Ravanjski ljetni dani kulture 2018
Tijekom trodnevne manifestacije održati će se niz kulturnih događaja uključujući predstavu, likovnu izložbu te glazbene i scenske nastupe. Svečano otvaranje manifestacije održati će se u petak, 15.lipnja uz nastup KUD SKLAD Đakovo koje će od 20:30 Ravnjane i goste uveseljavati tradicionalnim plesovima i običajima.

Drugi dan, u subotu, održati će se likovna kolonija s temom Ravno i seoski običaji, klesarska radionica sa temom Spomenik instalacije ravanjskim zidarima i klesarima, a u idiličnom ambijentu tzv- Gišinog guvna, gđa. Vesna Slobođan će pričati priče o vilama za djecu.

U Lovačkom domu Ravno uprizoriti će se predstava „Rodijaci" legendarnog Petra Miloša, a dogovoreno je i zajedničko druženje uz utakmicu Hrvatska-Nigerija. U večernjim satima „Slavonski tamburaši" prirediti će feštu na Trgu željezničke stanice u Ravnom (Hotel Stanica) gdje će osobit naglasak biti stavljen na domaću gastronomiju.

Tijekom cijele subote, u sklopu Dana otvorenih vrata biti će moguće posjetiti ravanjske muzeje i špilju Vjetrenicu.

Za nedjelju je predviđeno postavljanje instalacije spomenika u kamenu posvećenog ravanjskim zidarima te izložba slika likovnjaka s motivima sela i seoskih običaja koja će po završetku manifestacije kao trajni spomen krasiti zidove zgrade ravanjske Općine.

Kao blagoslov sudionicima i posjetiteljima, trodnevna kulturno-zabavna manifestacija završiti će Sv.Misom na Trebinji sa početkom u 10:00 h, nakon čega će gosti iz Slavonije sve nazočne još jednom počastiti svojom tradicijom, ovoga puta bećarcima i šokačkim kolom.

Općina Ravno i udruga Stijena pozivaju sve zainteresirane da provedu vikend ili bar jedan dan u Ravnom kako bi osjetili duh bogate prirodne i kulturne baštine ovog kraja.

Dobro nam došli!