FOTO  Predstavljen zbornik RADOST DOMA NAŠEGA s izabranim literarnim radovima iz Tropletova natječaja

Troplet, Tropletovi dani kulture, zbornik
...u Salon 2 Galerije Aluminij. Predstavljanju je nazočila brojna publika, uglavnom mlade osobe - djeca iz osnovne škole, te mladi iz srednje škole i nekoliko studenata.

Predstavljanje je vodio član Upravnog odbora HKZ Troplet Viktor Zubac, koji je pozdravio nazočne, zahvalio sponzorima koji su omogućili provođenje natječaja i izdavanje Zbornika. Također je zahvalio domaćinu, Galeriji Aluminij. Nakon toga je pozvao nagrađene učenike koji su došli da pročitaju svoje radove. Isto tako, izrazio je žaljenje što jedan dio nagrađenih i pohvaljenih nisu bili u mogućnosti doći jer žive predaleko - u Vidovicama, Odžaku, Vitezu, Tomislavgradu i drugim mjestima širom Domovine. Nakon toga je pozvao predstavljače da uzmu riječ.

Profesorica Danijela Skoko, također članica UO HKZ Troplet, sudionica ocjenjivanja radova i pripreme Zbornika, je izuzetno toplo govorila o zborniku i učeničkim uradcima. Naglasila je da je Tropletov glavni motiv razvijanje ljubavi prema pisanoj riječi i hrvatskom jeziku kod mladih. Također je pročitala imena svih nagrađenih i pohvaljenih učenika.

Prof. dr.sc. Antun Lučić, predsjednik prosudbenog povjerenstva, je po običaju nadahnuto govorio o literarnim radovima mladih i nadarenih učenika. Rekao je da je veliki broj sudionika literarnog natječaja iskazao književnu osobitost i mladu osobnost u kojoj se ljupko sučeljavaju nježnost i pobuna, te da je većina radova u dosluhu s tečevinom, podjednako i aktualnom duhovnošću, suvremenim kulturnim trenutkom.

Posebnu draž predstavljanju dali su četiri mlade osobe, nagrađeni sudionici natječaja s prostora Mostara, Stoca i Širokog Brijega, koji su, s malo treme ali s puno duše, pročitali svoje uratke.
Na kraju su svim nazočnima podijeljeni besplatni primjerci Zbornika.