Otvoreni poziv za mlade umjetnike: Ljetne pop-up galerije

Otvoreni poziv za mlade umjetnike: Ljetne pop-up galerije
Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) sa zadovoljstvom objavljuje otvoreni poziv namijenjen mladim umjetnicima pozivajući ih da podnesu svoja umjetnička djela inspirirana kulturnim nasljeđem.

Odabrani kandidati će imati priliku izložiti / izvesti svoje umjetničko djelo za vrijeme „Ljetnih pop-up galerija", organiziranih u okviru projekta CLINK - Kulturno nasljeđe kao spona različitosti Europe, kofinanciranog kroz EU program Europa za građane.

Što su pop-up galerije?

„Ljetne pop-up galerije " zamišljene su kao manje formalni javni umjetnički prikaz koji daje novu svrhu poznatim javnim prostorima, doprinoseći tako novom urbanom identitetu grada. Pop-up galerije potiču gledatelje na interakciju s umjetničkim djelom i imaju namjeru potaknuti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima.

"Ljetne pop-up galerije" će biti organizirane u periodu od jula/srpnja do septembra/rujna 2019. godine u 9 zajednica s područja 6 zemalja Europske unije i Zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Sisak (Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Vlora (Albanija).

Tko se može prijaviti?

Poziv za prijavu je otvoren širokom spektru pojedinaca i grupa umjetnika u dobi od 13 do 30 godina, koji žive u Bosni i Hercegovini. Neformalne grupe umjetnika treba da definiraju vođu tima koji će prijavu podnijeti u ime kolektiva. U skladu s tim, prijava treba sadržavati imena i prezimena svih umjetnika koji su uključeni kao i njihove pojedinačne životopise, te jednu zajedničku Izjavu umjetnika.

Uvjeti za prijavu:

Svi profili umjetnika i svi oblici umjetnosti su podjednako prihvatljivi (likovna umjetnost, ulična umjetnost, grafika, fotografija, instalacije, poezija, književnost, muzika, pozorište, ples, film / video, svjetlosni performansi, fuzija umjetničkih oblika i / ili drugi oblici umjetničkog izražavanja)
Umjetnički rad mora biti u skladu s općom temom poziva - kulturno nasljeđe (materijalno i/ili nematerijalno) Bosne i Hercegovine, njegovo očuvanje, promocija i održivo korištenje
Svi umjetnički oblici / umjetnički radovi moraju biti spremni za:
izvođenje u periodu od 1.9. - 8.9.2019. u suradnji sa Street Arts Festivalom Mostar
izlaganje 3.9.2019. na Pop-up Marketu u Mostaru

Logistička podrška

U skladu s propozicijama vezanim uz implementaciju aktivnosti projekta CLINK, LDA Mostar će pružiti logističku podršku odabranim umjetnicima u organiziranju njihovog umjetničkog izlaganja.

Kako se prijaviti?

Molimo Vas da popunjeni obrazac Izjave umjetnika i životopis pošaljete do 15. jula/srpnja, 2019. godine na e-mail: [email protected]

Sve dodatne informacije možete zatražiti do 5. jula/srpnja, 2019. godine putem e-maila: ldamos[email protected]

ldamostar.org