Održana promocija knjige Fratarske priče u Beogradu

14.12.2015

Još jedna u nizu uspješnih promocija knjige Ive Andrića „Fratarske priče“ u izdanju Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače, održana je 12. prosinca 2015 u Kući Đure Jakšića, u srcu beogradske Skadarlije.

Na promociji su govorili: Stipe Ercegović, predsjednik Zajednice Hrvata Beograda "Tin Ujević", Danijel Vidović, ravnatelj HD HS Kosača i fra Ilija Alandžak, franjevac Bosne Srebrene iz samostana sv. Ante u Beogradu.

Gosp. Ercegović je predstavio i nekoliko budućih projekata, a jedan od začajnijih svakako je Leksikon znamenitih Hrvata u kojem će i Andrić, zasigurno, zauzeti značajno mjesto.

Promociji je u ime Veleposlanstva RH prisustvovao kulturni ataše Stjepan Glas, a ispred Vleposlanstva BiH bila je Ivanka Bulić, prvi tajnik veleposlanstva.

Posjet Beogradu bio je dobra prigoda da se dogovori nastavak suradnje HD HS Kosače sa Zajednicom Hrvata Beograda „Tin Ujević", tako da će već na proljeće iduće godine, biti organiziran uzvratni posjet, pri ćemu će se mostarskoj publici predstaviti dio kulturnih programa koje organiziraju beogradski Hrvati.


loading...