FOTO  Održan humanitarni koncert duhovne glazbe Pomozimo zajedno! u Širokom Brijegu

Široki Brijeg, Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać", fra Mladen Hrkać

U veličanstvenom ambijentu posjetitelji su imali priliku uživati u nekim od najpoznatijih duhovnih skladbi kao što su Okreni lice Gospodine, Učitelju gdje stanuješ, Pobjeda, U tvojim rukama, Ti si mene prvi ljubio, Svoju ću koljena u izvedbi dive Zorice Kondže, Ivana Mikulića, skupine Tibia, fra Zvonimira Pavičića, Stjepana Lacha, Lucije Zovko i fra Marina Karačića u pratnji izvrsnog benda.
U ime Udruge, nazočne su pozdravili predsjednik Ivan Soldo i dopredsjednica Nives Skoko Žanić koji su ovom prilikom u više navrata istaknuli ponos i zadovoljstvo što se nalaze u Širokom Brijegu ispred toliko dobrih ljudi koji su zaslužni za ostvarenje svih hvalevrijednih rezultata Udruge.

"Sretan sam što sam večeras ovdje i što vidim ispunjeno svako mjesto ispred naše širokobriješke crkve. Kad vidim sve vas, znam da smo na pravom putu. Hvala svim pokroviteljima, donatorima, volonterima i posjetiteljima na nesebičnoj podršci u radu Udruge, bez kojih ni ovaj događaj ne bi bio moguć. Posebno i veliko hvala generalu Zlatanu Miji Jeliću, osnivaču i predsjedniku Nadzornog odbora Udruge, koji je daleko najzaslužnija osoba za pokretanje ove Udruge i bez čijeg predanog angažmana i pomoći ne bi bili ovdje gdje jesmo." istaknuo je Ivan Soldo.
"Brojni događaji su iza nas, no ne mogu riječima opisati zadovoljstvo i sreću što stojimo ispred svih vas u ovom prekrasnom ambijentu u našem Širokom Brijegu. Posebno sam i sretna vidjeti brojne naše korisnike čiji osmijesi i zadovoljstvo su cijeli smisao postojanja Udruge. Svi vi ste dio ove priče na neki način, i ono što je najbitnije da svaki od Vas večeras ovdje smatra Udrugu svojom jer jedino zajedničkim snagama možemo osigurati budućnost ove Udruge." naglasila je Nives Skoko Žanić.

Koncert se održao pod visokim pokroviteljstvom Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda dr. Dragana Čovića, pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega.

Svojim dolaskom rad Udruge podržali su posebna izaslanica Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića gđa Sanja Bazina savjetnica za evropske integracije, izaslanica predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske gđa Žana Ćorić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke g. Zdenko Ćosić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke g. Ante Mišetić, gradonačelnik Grada Širokog Brijega g. Miro Kraljević, gradonačelnik Grada Mostara g. Ljubo Bešlić, konzul-gerant Republike Hrvatske u Mostaru g. Dragan Matijević, provincijal Hercegovačke Franjevačke Provincije fra Miljenko Šteko, gvardijan Franjevačkog samostana u Širokom Brijegu fra Tomislav Puljić, predstavnici brojnih okolnih franjevačkih samostana i župa, izaslanici i predstavnici brojnih javnih, socijalnih i obrazovnih institucija,

brojni gospodarstvenici kao i drugi brojni prijatelji Udruge iz javnog, crkvenog, društvenog, kulturnog i sportskog života.
Posjetitelji su imali priliku čuti nekoliko svjedočanstva korisnika Udruge o pomoći i podršci koju su dobili u Udruzi tijekom jedne od najtežih životnih bitki koja najbolje govore o smislu postojanja Udruge. Na samom kraju, prikazan je film o tome kako izgleda jedan dan u radu Udruge kroz koji se se najbolje vidi veličina I snaga Udruge te potreba za ovako vrstom pomoći.

Program je vodila velika prijateljica Udruge Ana Tomašković, urednica i voditeljica emisije Normalan život (HRT).

Cjelokupan prihod od dobrovoljnih priloga koje su posjetitelji imali priliku dati tijekom koncerta kao i prihod od poziva na broj humanitarnog telefona 17000 je usmjeren na provedbu svakodnevnih aktivnosti Udruge s ciljem pomaganja što većem broju osoba sa zdravstvenim poteškoćama koje dolaze na liječenje u Zagreb.

Realizacija ovog plemenitog događaja ne bi bila moguća bez nesebične podrške i pomoći glavnih sponzora: JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, autobusno poduzeće Autoherc, tvrtka Violeta d.o.o., tvrtka Namex d.o.o., tvrtka Leda d.d. Široki Brijeg, tvrtka Zoom d.o.o., Foto Light Studio te Spektrum Studio.

Nakon koncerta, održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali predstavnici glavnih sponzora, Josip Marušić iz JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar i Ivana Bunoza iz JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, izaslanica predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan RH Žana Ćorić, voditeljica Ana Tomašković, pjevačica Zorica Kondža te Ivan Soldo i Nives Skoko Žanić iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.
"Izuzetna nam je čast što smo dio ovako humane i plemenite priče. Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske podržava rad Udruge kroz različite projekte i ne sumnjam u uspješnost suradnje i u budućim projektima. Posebno sam ponosna na svoje Širokobriježane koji su još jednom pokazali veliko srce i osjećaj za one najpotrebitije," izjavila je Žana Ćorić, izaslanica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Ponosna sam što je JP Elektroprivreda HZ HB dio ovako humanog projekta od samog početka njihovog rada. Odavno nisam bila na ovako prekrasnom događaju prepunom divnih i pozitivnih emocija i mogu samo čestitati na rezultatima, naporu i trudu svih predstavnika Udruge. I mogu sa sigurnošću reći da na našu potporu uvijek mogu računati, a sve ljude dobre volje i gospodarstvenike s ovog područja bi pozvala da podrže rad ove plemenite Udruge na bilo koji način," istaknula je Ivana Bunoza, predstavnica glavnog sponzora JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

Pjevačica Zorica Kondža je naglasila: "Koliko god mi nije lako bilo danas promijeniti nekoliko gradova i putovati s više prijevoznih sredstava po ovom što bi mi rekli ‘zvizdanu', mogu reći da sam presretna što sam mogla biti dio ove prekrasne proslavi dobrote i pomaganja iako mislim da je ovaj moj doprinos uistinu
malen. Uvijek se rado odazivam na humanitarna događanja i akcije, tako da nisam mogla odbiti ni g. Ivana Soldu kad me nazvao s prijedlogom da budem sa svima vama večeras. Na moju pomoć i glas mogu računati i u budućim projektima jer ovo je Udruga koja uistinu živi svoju misiju.

Voditeljica Ana Tomašković je izjavila: "Iza nas je prekrasna večer, večer u kojoj se slavila dobrota, pomaganje i duhovnost, prave istinske vrijednosti koje u fokusu imaju čovjeka. I to je ono što bi trebalo biti u fokusu svaki dan, a ne periodično. Ova Udruga je najbolji primjer toga. Pozivam stoga sve ljude dobre volje, kolege novinare i gospodarstvenike da se svi uključe i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima da ovaj svijet učinimo boljim i ljepšim mjestom.
„Sretni smo što smo bilo dio ovog veličanstvenog događaja u ulozi jednog od glavnih sponzora. Čestitam predstavnicima Udruge na predanom radu i izvrsnoj organiciji. Mogu sa sigurnošću reći da će JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar uvijek podržavati ovako humane i kvalitetne projekte koji su usmjereni isključivo na pomoć potrebitima," istaknuo je Josip Marušić, predstavnik glavnog sponzora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar.